7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

TOKİ konutlarının temeli atıldı

Narman ilçesinde TOKİ ve Narman Belediyesi'nin ortaklaşa başlattığı 156 adet konut ve iş merkezinin temeli atıldı.

Temel Atma törenine Belediye Başkanı Yücel Ahmet İşleyen, Soyak inşaat Başkanı Çoşkun Efendioğlu, daire müdürleri ve çok sayıda vatadaş katıldı.

İnşaatla ilgili teknik bilgi veren Soyak İnşaat Başkanı Çoşkun Efendioğlu;“ Narman ilçsinde yapılmakta olan konutlar iki tipten oluşmaktadır. 96 adedi Y tipi dediğimiz (3+1)'lik 120 metrekare, 60 adeti ise B tipi (2+1) 80 metrekarelik konutlardan oluşmaktadır. Konutlar teknolojik olarak tünel kalıp sistemiyle yapılmaktadır.Tünel kalıbın faydası ilçenin deprem bölgesi olması edeniyle depreme karşı en güçlü inşaat tekniği ve tahta kalıba göre daha seri olması ayrıca konutların içerisinde kolon ve kirişlerin olmaması mimari açıdanda estetik sağlamaktadır. Bu sistemle mevcut koşullarda 1 günde bir kat atılmakta. Tünel kalıbın kullanılmasıyla ayrıca 450 günde, yani 2009'un haziran ayında bitmesi gereken inşaatı 2008'in aralık ayında bitirmeyi planlamaktayız. Tahmin ediyoruz vatandaşlar 2009'un haziran aylarında kanalizasyon, su ve çevre düzenlemesi bitmiş bir şekilde vatandaşlarımıza anahtarları teslim etmeyi düşünüyoruz.”dedi.

Belediye Başkanı Yücel Ahmet İşleyen ise yaptığı konuşmada; “ 9 şiddetindeki bir depreme bile dayanıklı bir şekilde yapılan bu konutların arsasını biz Narman Belediyesi olarak satın aldık ve prosedürü takip ederek bugüne geldik. Biz önce 328 adet konut yapılmak üzere projelendirdik ve üye kayıtlarına başladık ve 380 üye talepte bulundu, ancak peşinatlar ödenirken bu sayı 156'ya düştü. Eğer biz 328 üye sayısını yakalamış olsaydık inşaat firması belediyemizle ortak olarak ilçemize bir beton santrali kuracaktı ve inşaat bittikten sonra bu santrali belediyemize devredeceklerdi. Bu da ilçemiz için bir kazanım olacaktı. Çünkü beton santralının olmaması ilçemizde büyük bir eksiklik .İlçedeki inşaatlara Oltu'dan beton taşıyoruz, ama olsun 156 konutun da ilçemize kazandırılması büyük bir başarıdır. Bunun için de TOKİi Başkanı Erdoğan Bayraktar ve diğer yetkililere Narman halkı adına teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Konuşmaların ardından kurban kesildi ve temel atıldı.

.
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2008 Perşembe 18:12:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?