4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

TOKİ'ye bin başvuru

Erzurum’da Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından, dargelirlilere yönelik yaptırılacak ve 100 liralık taksitlerle satılacak 45 metrekarelik konutlar için iki günde bini aşkın başvuru yapıldı.

 24 Nisan’a kadar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na (SYDV) yapılacak başvuruların 10 bini bulması bekleniyor. Kentte yaptırılacak 456 konut için Haziran ayında Noter huzurunda kura çekilecek.

TOKİ’nin dar gelirli aileler için yaptırmayı planladığı 45 metrekarelik sosyal konutlar, Erzurum’da büyük ilgi gördü. Ayda 100 lirayla taksit öder gibi ev sahibi olmak isteyen yüzlerce vatandaş, soluğu başvuruların yapıldığı SYDV’de aldı. İki gün içinde 1100 kişi başvuruda bulunurken, son başvuru tarihi olan 24 Nisan’a kadar yaklaşık 10 bin kişinin başvurmasının beklendiği bildirildi.

Sosyal güvencesi olmayan, en az 3 yıldır aynı kentte ikamet eden ve üzerine tapulu mülk bulunmayan kişilerin dilekçe ve nüfus cüzdan fotokopileriyle başvurabildiği 456 sosyal konut, Yakutiye ilçesi sınırları içindeki Kazım Karabekir semtinde yaptırılacak. 2010 yılında tamamlanması planlanan konutlar için başvuranlar, Haziran ayında noter huzurunda kura çekecek.

Onur SAĞSÖZ/ERZURUM, (DHA)
Yayın Tarihi : 28 Mart 2009 Cumartesi 12:09:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?