7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Toraman adaylıktan çekildi

TORAMAN ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ

Erzurumlular Birleşim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Nuri Toraman, 25 Ağustos’ta yapılacak olan Erzurumspor genel kurulunda başkanlık için aday olmayacaklarını açıkladı.

Erzurumsporun kongre sürecinde yaşadığı olumsuzluklardan dolayı büyük bir üzüntü yaşadıklarını söyleyen Toraman, “Bizler kötü bir şey yapmadık. Samimi duygularla geldik ve Tek amacımız Erzurumspordu” diye konuştu.

Kendisinin İstanbul’da yaşayan, Hasankale’ye Erzurum’a ve sonrasında da İstanbul’da Erzurumlulara hizmet etmiş, halen de bu hizmeti devam eden bir ailenin ferdi olduğunu söyleyen Osman Nuri Toraman, “Erzurum’dan akrabalarımın, eş, dost ve Erzurumspor sevdalısı insanların ısrarlı talepleri üzerine Erzurumsporumuzun içinde bulunduğu durumu yerinde tespit etmek üzere arkadaşlarımla Erzurum’a geldik ve bir dizi temaslarda bulunduk. Daha sonra İstanbul’a dönerek “neler yapabiliriz?” diye arkadaşlarımızla istişarelerde bulunduk. Sonuç olarak Erzurum’un mülki idare ve yerel yönetim amirleri,sivil toplum kuruluşu yetkilileri ve Erzurumspor’a yakın kişilerden aldığımız bilgiler doğrultusunda kulübümüze faydalı olabilmek adına bir takım çalışmalar başlattık. Burada öncelikli hedefimiz, Erzurumspor’u çok yakında başlayacak olan ligin ilk maçında sahaya çıkarmaktı. Bunun için TFF futbol aile birliğine olan borçların kaldırılması amacıyla bazı futbolcu ve antrenörlerle görüşmeler başlattık. Bu temaslarımız olumlu geçti ve önemli bir meseleyi halletmenin heyecanıyla daha ileri gidip, yeni sezon için futbol takımı kurma çalışmalarını başlatması için prensipte anlaştığımız hocamıza talimat verdik. Antrenman malzemelerinin ve formalarımızın siparişini verdik.Hemen akabinde TFF ye başvurup futbol aile birliği borçlarının tam listesinin tarafımıza verilmesi için talepte bulunduk ama yetkimiz olmadığı gerekçesiyle bu bilgilerin bizlere verilemeyeceği beyan edildi. Bunun üzerine Erzurumsporun mevcut yönetiminden bu konuda yardım istedik. Ancak bu talebimize herhangi bir cevap verilmedi.Bizler de bunun üzerine daha önceden elimizde olan,fakat resmi olmayan bilgilere göre hazırladığımız bütçe ile bu işi çözebileceğimiz düşüncesiyle büyük bir şevk ve heyecanla Erzurumspor genel kuruluna katılmak üzere memleketimize geldik” dedi.

 

BORÇ TUTARI NET DEĞİL

Kongre öncesi yaptığımız bazı temaslarda kulübe yakın kaynakların belirttiği borçlarla, şehrin idarecilerinin söylediği borç rakamları arasında korkunç farklar olduğunu gördüklerini anlatan Toraman, “Kesin ve net rakamların alınabileceği tek yer olan olağanüstü genel kurula giderken Yönetim Kurulu aday listemizi de yanımızda götürdük ve divan kuruluna, Erzurumspor’un bugün itibarıyla tüm borç ve alacak listesinin net biçimde kalem kalem okunarak genel kurula sunulmasını talep ettik. Kulüp müdürü tarafından gayrı ciddi bir şekilde hazırlanmış olan ve iki yıl öncesi ibra edilmiş rakamların okunduğu bir liste karşımıza çıktı. Bu liste bir oldu bitti ile genel kurula sunuldu ve salonda bulunan tüm hemşehrilerimizin kabulüyle ibra edildiği divan başkanı tarafından açıklandı. Bizim aldığımız bilgilerle,genel kurula sunulan rakamların örtüşmediğini,bu tablonun bizleri tatmin etmediğini, doğru ve güncellenmiş kesin hesapları istediğimizi beyan ettiğimizde anlayamadığımız ve anlam da veremediğimiz tepkilerle karşılaştık. Oysa bu rakamları istemek genel kurulda aday olan herkesin en doğal isteği ve hukuk devletinde “olmazsa olmazlar” arasında olan bir haktır. “Böyle gelmiş böyle gitmeyecek” ve “kambur üstüne kambura izin vermeyeceğiz” ifadelerimize rağmen bir takım kişilerin yine anlayamadığımız ve anlam da veremediğimiz tepkilerini almaya başladık. Neye karar vereceğimizi düşünmemize fırsat vermeden bir anda “var mısınız yok musunuz” şeklinde sorulara ve “genel kurulun iptali” yada “kulübün kayyuma bırakılması” gibi teklif ve önerilerle karşılaştık. Bizler de bütün bu olanlar karşısında kulübün şeffaf olmayan borç ve alacaklarının resmi olarak net bir şekilde ortaya konması durumunda sözümüzün sonuna kadar arkasında olduğumuzu beyan ettik. Sonrasında ise divan kurulu, kongrenin bir hafta sonraya ertelendiğini ve genel kurulun sona erdiğini açıkladı” diye konuştu.

 

YAPILAN DEĞERLENDİRMELER ONURUMUZU KIRDI

Toraman yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Biz adaylık sürecinden “çekilmediğimizi “söylememize rağmen ertesi gün yazılı ve görsel basın ile internet ortamında, benim ve ekip arkadaşlarım hakkında onurumuzu kırıcı, hak etmediğimiz haberler yayınlandı, yorumlar yapıldı. Onuruyla şerefiyle yaşayan insanlar olarak bizler, memleketimizin takımına sahip çıkmak, Erzurum’un tek markası ve şerefi olan Erzurumsporu kurtarmak isterken bir anda şahsiyetimizle ilgili yalan ve yanlış saldırılara hedef olduk. Erzurumspor’un yenecek parası var mı ki ona göz dikmiş olalım? Reklam yapmak isteyen adam kongre salonuna mı gider? Yoksa birkaç gün önceden ben yokum mu der? Onurumuzun kırıldığı, gururumuzun incitildiği türden yazı ve yorumlarla neyin ve kimin reklamını yapmış olduk. Bütün samimiyet ve iyi niyetimize rağmen, kulübün son şansı olan olağanüstü kongreye gelme nezaketini göstermeyen, Erzurum'un tüm idareci ve sivil toplum örgütü liderlerini değerli Erzurum halkının takdirlerine sunuyor, 25 Ağustos’ta yapılacak olan genel kurulda ben ve arkadaşlarımın aday olmayacağımızı büyük bir üzüntü içinde belirtmek istiyorum. Bizler kötü bir şey yapmadık.Samimi duygularla geldik ve Tek amacımız Erzurumspordu. Bu şehir,doğduğumuz topraklar “Canım Erzurum“ kim olursa olsun, her şahsın ve her şeyin üstündedir ve layık olduğu yere mutlaka gelecektir. Tarih haklıyla haksızı, doğru olanla yanlış olanı, samimi olanla samimi olmayanı mutlaka ortaya çıkaracaktır.”

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2010 Pazartesi 11:03:00
Güncelleme :23 Ağustos 2010 Pazartesi 11:42:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?