7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Törenler coşkuyla kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Erzurum'da coşkuyla kutlandı. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği törenlerde alınan geniş güvenlik tedbirleri dikkat çekti. 

Cumhuriyet'in 85. kuruluş yıldönümü bugün Erzurum'da Hastaneler Caddesi üzerinde düzenlenen törenle kutlandı. Töreni izlemek isteyen vatandaşlar üzerleri ve çantaları aranarak içeri alınırken bu sene ilk defa protokol çadırı yanına sinyal kesici 'Jammer' cihazının konulması dikkat çekti. Artan terör olayları nedeniyle emniyet güçleri tarafından tören alanı çevresinde geniş güvenlik tedbirleri alındı. Özel harekat timleri yüksek yerlere konuşlanarak alanı kontrol altında tuttular. 

Erzurum Valisi Sami Bulut, 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Tevfik Özkılıç ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'in vatandaşları selamlamasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Daha sonra öğrenciler tarafından şiirler okunurken, askeri erkan adına Albay Sedat Çabuk, bir konuşma yaptı. 

Törende Vali Sami Bulut da vatandaşların bayramını kutlayarak, şöyle konuştu:
"Bugün Cumhuriyetimizin 85. yıl dönümü kutlamanın gurur ve coşkusunu yaşıyoruz. Bu anlamlı günde Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere İstiklal Savaşı kahramanlarımızı ve kanlarıyla, canlarıyla bu toprakları vatan yapan ve terör olaylarında hayatlarını kaybeden aziz şehit ve gazilerimizi milletçe sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz. Cumhuriyet Türk milletinin binlerce yıllık tarihi boyunca gerçekleştirdiği en büyük atılımdır. İnancın, azmin, kararlılığın, vatan ve bayrak sevgisinin eseri olan bu büyük zafer atalarımızın canı pahasına vatan yaptıkları toprakların kurtarılmasını, bağımsızlığın korunmasını, modern Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasını sağlamıştır." 

Tören halk oyunları gösterisi ve resmi geçidin yapılmasının ardından sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2008 Çarşamba 13:23:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?