6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Törenlere rüzgar damgasını vurdu

Atatürk, ölümünün 70. yılında Erzurum'da düzenlenen törenlerle anıldı. Törende şiddetli rüzgar ve soğuk hava öğrencilere ve katılımcılara zor anlar yaşattı. 

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 70. yıldönümü dolayısı ile Havuzbaşındaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende yoğun rüzgar çelenklerin yıkılmasına neden olurken, etkili olan soğuk hava katılımcılara ve öğrencilere zor anlar yaşattı. Havuzun yer yer buz tuttuğu tören alanında bekleyen öğrenciler öğretmenleri tarafından sarılarak ısıtılmaya çalışıldı.
 
Kulakları ve yüzleri üşüyen öğrenciler öğretmenleri tarafından elleriyle ısıtılmaya çalışıldı. Tören sırasında yaşanan soğuk havanın yanı sıra etkili olar rüzgar çelenk törenini de olumsuz olarak etkiledi. Anıta sunulan çelenklerden bazıları düşerek parçalanırken, bazı çelenkler yeniden düzenlenerek Anıt önüne yerleştirildi. 

Erzurum Valisi Sami Bulut, 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Tevfik Özkılıç, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak., daire amirleri, askeri erkan ve öğrencilerin katıldığı törende protokol sırasına göre Atatürk Anıtına çelenk sunumu yapıldı. 09.05'te sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı eşliğinde göndere bayrak çekildi. 

Göndere çekilen bayraklar İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından yarıya indirildi. Erzurum'daki 10 Kasım etkinliklerine daha sonra Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi'nde devam edildi. Buradaki törende öğrenciler tarafından şiirlerin okunmasının ardından Atatürk'ün hayatı ile ilgili sinevizyon, orotoryo sunumları yapıldı. 10 Kasım etkinlikleri Kolordu Komutanlığı bandosu konseri ile devam etti.

iha
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2008 Pazartesi 11:58:21
Güncelleme :10 Kasım 2008 Pazartesi 14:01:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?