7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Törenlerin değişmez yüzü oldu

TÖRENLERİN DEĞİŞMEZ YÜZÜ OLDU

Mustafa Kemal Atatürk’ün Erzurum’u ziyareti sırasında hediye ettiği Türk Bayrağı’nı 86 yıldır saklayan 90 yaşındaki Muhlis Kerimoğulları, son yıllarda düzenlenen resmi törenlerin değişmez yüzü oldu.

Kerimoğlulları, ”Büyük Önder'in hediyesi olan bu bayrağı son nefesime kadar saklayacağım” dedi.

Aşkale’de yaşayan Muhlis Kerimoğulları, 1924’de Erzurum’a gelen Mustafa Kemal Atatürk'ün kendisine hediye ettiği Türk Bayrağı'nı 86 yıldır saklıyor.

Erzurum’a gelen Atatürk’ü İstanbulkapı’da karşılamak için toplananlar arasında olan Kerimoğulları, “O zaman nüfus kayıtlarına göre 4 yaşındaydım. Yokluk dönemi olduğundan halkı selamlayarak geçen Atatürk’ten para istedim. Atatürk, benim bu isteğim karşısında elindeki şal bayrağı bana uzattı ve ‘Bu benden sana hediye olsun’ dedi. Büyük Önder’in hediyesi olan bu bayrağı, son nefesime kadar saklayacağım. 86 yıldır saklıyor ve koruyorum” diye konuştu.

Birkaç yıl önce askerler tarafından 30 Ağustos’taki Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü’ne davet edilen Muhlis Kerimoğulları, o günden beri katıldığı tüm resmi bayramlarda yanında getirdiği Ata’dan emanet Türk Bayrağı’nı vatandaşlara gösteriyor.

TÖRENLERİN DEĞİŞMEZ YÜZÜ OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2010 Cuma 14:30:04
Güncelleme :29 Ekim 2010 Cuma 14:43:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?