7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Tortum’da HES tepkisi sürüyor

TORTUM’DA HES TEPKİSİ SÜRÜYOR

Erzurum'un Tortum ilçesine bağlı Pehlivanlı, Bağbaşı ve Serdarlı beldelerinden geçen Ödük Çayı üzerine kurulacak 3 Hidro Elektrik Santrali'ne (HES) karşı tepkiler sürerken 10 Ağustos 2010 tarihinde bilirkişiler tarafından inceleme yapılacağı bildirildi.

Ödük Çayı üzerinde kurulacak HES’lere karşı direnişlerini sürdüren belde sakinleri

mahkemenin hala devam etmesine rağmen firma yetkililerinin “Acele Kamulaştırma Kararı” alarak halkın tek geçim kaynağı olan arazilerine zarar verdiklerini belirttiler.

Avukat Haktan Avnik, Üniversiteden, Çevre Mühendisliğinden akademisyenlerden oluşan bilirkişilerin 10 Ağustos 2010 tarihinde bölgede inceleme yapılacaklarını ifade ederek verilecek kararın çok önemli olduğunu söyledi.

HES’e karşı sonuna kadar direneceklerini belirten vatandaşlar, “HES'ciler bin bir emekle yetiştirilmiş 20 yıllık ceviz ağacını gözünü kırpmadan yıktı. Çünkü bu insanların gözünü para hırsı bürümüş. Kimsenin gözü ağaç görmüyor. Burada yaşayan insanların bitki örtüsü görmezden geliniyor. Bunun bedelini halk ödeyecektir. Siyasilere sesleniyoruz. Bu işi başımıza bela ettiniz ve çekip gittiniz. Buraya gelecek olan vekillere verilecek elbette bir cevabımız olacaktır. Bu ağacın canını aldıkları gibi yakın da bizimde canımızı alacaklar. Ama sonuna kadar direneceğiz" diye konuştular

İHA
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2010 Cumartesi 12:27:01
Güncelleme :17 Temmuz 2010 Cumartesi 15:57:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?