4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Trafik levhaları hedef tahtası

Karayolları üzerinde trafik güvenliğini sağlayan trafik işaret levhalarının tahrip edilmesinin maliyeti her yıl artıyor.

Hurda değeri taşıması nedeniyle hırsızların iştahını kabartan trafik işaret levhalarının yüzde 20'si her yıl yenileniyor.


2- 10 Mayıs tarihleri arasında kutlanan ‘Uluslararası Karayolları Trafik Güvenliği Haftası etkinlikleri kapsamında Erzurum’da vatandaşların gördükçe yüreklerini sızlatan tahrip edilmiş trafik levhaları da sergilendi. Havuzbaşı Sanat Galerisi önünde sergilenen trafik levhaları’na dikkat çekilerek, Türkiye’de bilinçsizce tahrip edilen işaret levhaları nedeniyle 10 trilyon civarında bütçenin heba olduğunu belirttiler.
Karayolları ve Erzurum Emniyet Müdürlüğü Trafik ve Tescil Denetleme Şube Müdürlüğü yetkilileri, Karayolları üzerinde trafik güvenliğini sağlayan trafik işaret levhalarının tahrip edilmesinin maliyeti her yıl arttığını belirterek şu bilgilere yer verdiler:
“Hurda değeri taşıması nedeniyle hırsızların iştahını kabartan trafik işaret levhalarının yüzde 20'si her yıl yenileniyor. Bilinçsiz vatandaşlar tarafından kırılan, kurşunlanan ve tahrip edilen, trafik işaret levhalarının devlete yıllık maliyeti 10 trilyonu aştı. Türkiye'de her yıl, otoyol, devlet ve il yollarındaki 625 bin adet standart trafik işaret ve 265 bin metrekare bilgi levhasının yüzde 20'si değişik sebeplerle yenileniyor. “


Yetkililer, işaret levhalarının parasal değeri olmayan galvanize özellikte olmasına rağmen hırsızlar tarafından çalınmasına dikkat çektiler.
Öte yandan yetkililer, Karayolları kenarındaki trafik levhaları kendini bilmezler tarafından hedef tahtası yapılması ülke ekonomisine büyük zarar verdiğini de belirttiler.

İha
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2009 Cumartesi 13:35:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?