6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Trafik uygulamaları sıklaştırıldı

Erzurum Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik ve Tescil Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, kent merkezinde trafik uygulamalarını sıklaştırdı. 

Şehrin değişik kavşaklarında fazla yolcu, kırmızı ışık ihlali, emniyet kemeri kullanımı, sis farlarıyla seyir, filmli cam gibi araçlar üzerinde uygulama yapan polisler, bu kuralları ihlal edenlere de ceza kesti. Cumhuriyet Caddesi Fil Geçti Köprüsü üzerinde de emniyet kemeri uygulaması yapan polisler, yolculuk esnasında emniyet kemeri takmayan sürücülere, 2198 Sayılı Karayolu Trafik Kanunu’nun 78. maddesi gereğince 55 YTL para cezası uyguladılar. 

Trafik ve Tescil Denetleme Şube Müdürlüğü yetkilileri, yapılan uygulamaların her şeyden önce vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlama amacı taşıdığını belirterek, trafik kazalarının meydana gelmesinde emniyet kemeri kullanmamanın büyük rol oynadığını kaydettiler. Seyir halindeki bir araç içerisinde en güvenli yerin, oturulan koltuk olduğuna dikkati çeken yetkililer, "Kaza esnasında bu güvenli yeri kaybetmemenin tek yolu ise, emniyet kemeri takmaktadır." diye konuştular. 

Uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getiren vatandaşlar ise, trafik kurallarına uyulması ve uymayanların denetlenmesinin, trafik kazalarını önleme yönündeki çalışmalara büyük katkı sağlayacağını ifade ettiler.

.
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2008 Cuma 13:57:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?