7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Trafolara 3 boyutlu makyaj

TRAFOLARA 3 BOYUTLU MAKYAJ

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, görüntü kirliliğine neden olan kentteki 11 trafoyu üniversite öğrencilerine üç boyutlu resimler çizdirerek gizliyor.

 Ressam Necati Tatar eşliğinde trafolarda tüm hünerlerini gösteren Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğrencileri hem harçlıklarını çıkarıyor hem de pratiklerini artıyorlar.

Türkiye'nin bir çok kentindeki trafoları üç boyutlu resimler çizerek bir tablo haline dönüştürdüklerini söyleyen Ressam Necati Tatar, trafoları saklama çalışmalarının güzel sanatlar öğrencileri için ikinci bir fakülte olduğunu söyledi.

Erzurum'da yaptıkları eserlerde 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunlarını yansıtan çalışmalara ağırlık verdiklerini belirten Tatar, "Resim çizen arkadaşlarımızın tamamı üniversite öğrencisi. Gittiğimiz her şehirde bu öğrencilerle diyaloğa giriyoruz. Öğrenciler, yaz tatilinde hem para kazanıyorlar hem de şehirlerindeki trafoların oluşturduğu görüntü kirliliğini yok ediyorlar. Fakültede öğrendikleri teorik bilgileri burada pratiğe döküyorlar. Aslında onlar için önemli olan da bu. Çünkü teorikle pratik çok ayrı bir şey. Ayrıca okullarda duvar resimleri çalışılmıyor. Duvar çalışması tuvaldan çok farklı" diye konuştu.

Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Resim Öğretmenliği Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Müberra Metin, "Yaz tatilinde mesleğimizin inceliklerini para kazanarak öğreniyoruz. Hem bu işi zevkle yapıyoruz. Çünkü yaşadığımız kentte her gün önünden geçtiğim ve bu 'benim eserim' diyebileceğim bir çalışma artık var. İşte bu paradan da önemli çok güzel bir duygu" dedi.

TRAFOLARA 3 BOYUTLU MAKYAJ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2010 Perşembe 09:44:05
Güncelleme :15 Temmuz 2010 Perşembe 09:54:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?