4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Traktörün kayışı parmağını koparttı

Erzurum’da traktörün kayışına parmağı sıkışan 3 yaşındaki Celal Can Bakır'a zamanında müdahale yapılmadığı gerekçesiyle sağ elinin işaret parmağının birinci boğumu koptu.


Erzurum'un Pasinler ilçesine bağlı Ardıçlı köyünde oturan Celal Can Bakır, babasının tarlada çalıştığı sırada oyun oynarken sağ elinin işaret parmağını traktörün vantilatör kayışına kaptırdı. Babası Rafet Bakır (38) tarafından hemen Erzurum'daki Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin acil servisine götürülen Celal Can'a saat 09.00 ile 11.00 arasında doktor olmadığı için müdahale edilmedi.

Yaklaşık 2 saat Acil'de doktor bekleyen Celal Can, ambulansla Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesine gönderildi. Hastaneleri dolaştırılan çocuk, bir plastik cerrah bulunamadığı için saat 18.00'de Bölge Eğitim Araştırma Hastanesine geri döndü. Çocuğa ağrılarının geçmesi için bir iğne yapıldı ve evine gönderildi. Bir hafta sonra yapılan ameliyatla da Celal Can'ın sağ elinin işaret parmağı, birinci bölümünden koptu.

Hastane yönetimi ve doktorlardan şikayetçi olan çiftçi Rafet Bakır'ın yazılı başvurusu üzerine Sağlık Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatıldı.


Rafet Bakır, parmağının bir hafta sonra ameliyat edildiğini ifade eden Rafet Bakır, "Hastaneden ve doktorlardan şikayetçiyim. Oğlumu acile getirdiğimde 'parmakta hayat var' dediler. Zamanında müdahale yapılmadığı için çocuğum parmaksız kaldı" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2009 Pazar 12:04:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?