4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

TSYD yöneticileri 2011 tesislerini gezdi

TSYD YÖNETİCİLERİ 2011 TESİSLERİNİ GEZDİ

2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları Genel Koordinatörlüğü ile Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti’nin ortaklaşa düzenlediği “2011’e doğru Erzurum” konulu panele katılan TSYD yöneticileri, oyunlar kapsamında yapımına devam edilen tesislerde incelemelerde bulundu.

ATLAMA KULESİNİ GEZDİLER

Tamamlandığında Türkiye’nin en yüksek rakımdaki atlama kulesi unvanını alacak olan atlama kulelerini gezen TSYD yöneticileri, Başbakan Başdanışmanı Uluslararası Spor Organizasyonları Baş Koordinatörü Mehmet Atalay, 2011 Üniversiade Koordinatörü Bekir Korkmaz ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar’dan bilgi aldılar. İnşaatın yapıldığı alan yağan karla kapandığı için alana yürüyerek gelebilen TSYD yöneticileri, Olimpiyat Oyunlar Köyü, atlama kulelerinin bulunduğu pist ve tesisleri gezdiler.

KAYAK FEDERASYONU BAŞKANI AYIK’TAN 2011 BRİFİNGİ

Palandöken Kış Sporları ve Kayak Merkezi’ne geçen TSYD yöneticileri, Kayak Federasyonu’na ait bina Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık’tan Kış Oyunları’yla ilgili çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, Dünya Kayak Federasyonu Kongresi’nin 2010 yılının Mayıs ayında Türkiye’de yapılacağını hatırlatarak,göreve geldikleri günden beri Türkiye’nin özellikle kayak sporunda dünyada söz sahibi bir ülke olması, dünya çapındaki organizasyonlara aday olma konusunda atılım içerisine girdiklerini ifade etti. Ayık, Başbakan Başdanışmanı ve Uluslar arası Spor Organizasyonları Genel Koordinatörü Mehmet Atalay’ın bu konuda kendilerine büyük destek olduğunu kaydetti.

Kayak sporunun büyük emek gerektirdiğini anlatan Ayık, kayağa başlama yaşının 6 olduğunu, çocukların adeta bir nakış gibi işlenerek 26 yaşlarında en üstün performansa ulaşabildiklerini, Türkiye’de bu yönde önemli çalışmalar yapıldığını ifade etti. Türkiye’nin 2011’de Erzurum’da yapılacak olan Dünya Üniversitelerarası Koş Oyunları’ndan mutlaka bir madalya alması gerektiğini vurgulayan Ayık, tüm branşlarda takım oluşturulduğunu ve çalışmalara devam edildiğini söyledi.

Kayak, Buz Hokeyi ve Buz Pateni federasyonlarının oluşturduğu milli takımların madalya kazanması için yoğun gayret gösterileceğini anlatan Ayık, “Gerçekçi olmak gerekirse, kayakla atlama dışında önemli bir başarı elde edeceğimizi düşünmüyorum. Ama Türk sporcularının şimdiye kadar katıldıkları tüm branşlarda dünyada ilk 10 içerisinde önemli yer tutacaklarını söylemek istiyorum. Bu bizim için önemli bir sıçrama olacak.”diye konuştu.

Kış oyunlarıyla ilgili yabancı firmaların yetkililerinin de hazır bulunduğu bilgi sunumu toplantısında Özer Ayık, Palandöken’in dünyanın en güvenli dağı olduğunu, kış oyunlarıyla birlikte spora açılacak olan Konaklı bölgesinin de dünyanın en iyi çanaklarından birisi olduğuna işaret etti. Üniversiad ile ilgili tesislerin yapım aşamaları hakkında da bilgiler sunan Özer Ayık, TSYD yöneticilerinin sorularını da cevaplandırdı. Ayık, Palandöken’in güvenliğin yanı sıra Türkiye’de tek bilet sistemi ile en ucuz kayak yapılabilen kayak merkezi olduğuna işaret etti. Ayık, 15 TL ödenerek alınan biletler ile bir günde sınırsız şekilde pistlerden ve tesislerden faydalanıldığını, bir günlük kayak bedelinin Avrupa ve Amerika’dan kat kat ucuz olduğunu bildirdi. Ayık, 2011 Üniversiad sonrasında turizm açısından önemli gelişmeler olacağını sözlerine ekledi.

KOORDİNATÖRLÜKTE SUNUM

TSYD yöneticileri daha sonra 2011 Erzurum Üniversiad Genel Koordinatörlüğü’ne geçerek, burada incelemede bulundu, Gençlik ve Spor İl Spor İl Müdürü Fatih Çintimar’ın oyunlarla ilgili gelinen son aşama hakkındaki sunumunu izlediler.

VALİ ÖZTÜRK KONUKLARLA YAKINDAN İLGİLENDİ

Spor yazarları akşamleyin de Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti’nce Emirşeyh lokantasında verilen akşam yemeğine katıldılar. Yemeğe Vali Sebahattin Öztürk, Başbakan Başdanışmanı Uluslar arası Spor Organizasyonları Genel Koordinatörü Mehmet Atalay, TSYD Genel Başkanı Esat Yılmaer, TSYD yönetim Kurulu üyeleri, Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Feridun Fazıl Özsoy, ve gazeteciler katıldı. Vali Sebahattin Öztürk, yemek sonunda spor yazarlarına Oltu Taşı tespih hediye etti.

REKTÖR KOÇAK’TAN TSYD ONURUNA YEMEK

Öte yandan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Hikmet Koçak, Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti’nin davetlisi olarak Erzurum’a gelen TSD yöneticileri onuruna üniversitedeki Erzurum evinde bir yemek verdi. Yemeğe, TSYD Genel Başkanı Esat Yılmaer, 2011 Üniversiade Koordinatörü Bekir Korkmaz, Rektör Yardımcıları, Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Feridun Fazıl Özsoy, yönetim kurulu üyeleri ve gazetecilerin katıldı.

Yemeğin sonunda Atatürk Üniversitesi ile ilgili bir sunum yapılırken, Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak, konuklara Milli Mücadele’de önemli bir yere sahip olan Albayrak Gazetesi’nin nüshalarından hazırlanan bir kitap hediye etti.

Bu arada 60.yaşına giren Foto Spor Gazetesi Yazarı Osman Korkmazel’e bir sürpriz yapıldı. Yemekte Osman Korkmazel’in yaş günü kesilen pasta ile kutlandı.

TSYD YÖNETİCİLERİ 2011 TESİSLERİNİ GEZDİ
TSYD YÖNETİCİLERİ 2011 TESİSLERİNİ GEZDİ
TSYD YÖNETİCİLERİ 2011 TESİSLERİNİ GEZDİ
TSYD YÖNETİCİLERİ 2011 TESİSLERİNİ GEZDİ
TSYD YÖNETİCİLERİ 2011 TESİSLERİNİ GEZDİ
İHA
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2009 Pazar 14:28:04
Güncelleme :1 Kasım 2009 Pazar 23:50:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?