4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

TTB doktor ölümlerini inceledi

TTB ERZURUM'DA DOKTOR ÖLÜMLERİNİ İNCELEDİ

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde (BEAH) 14 ayda üç doktorun hayatını kaybetmesi üzerine inceleme başlatan Türkiye Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konseyi, ağır koşulların madde bağımlısı yaptığı kararına vardı.

TTB Merkez Konseyi 2. Başkanı Prof. Dr. Özdemir Aktan ve gözlem heyeti, Erzurum'da doktorlar Buket Tasmacıoğlu, Muhammet Fındık ve Fatih Bilge'nin ölümleriyle ilgili inceleme kapsamında BEAH Başhekimi Fazlı Erdoğan, Erzurum Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Nihat Çimen, hastanede görevli hekim ve yöneticilerle görüştü.

İnceleme heyetinin başında olan Prof. Dr. Aktan, 22 Nisan'da hayatını kaybeden Erzurum BEAH'ta görevli 32 yaşındaki Acil Tıp Uzmanı Dr. Fatih Bilge'nin ölümüyle ilgili olarak, "Son olarak hayatını kaybeden hekim arkadaşımız, anestezide kullanılan ve uyutucu etkisi olan 'Proponol' adlı ilacı yüksek dozda almış. Çalışma arkadaşları, Bilge'nin uyku sorunu yaşadığını, ilacı bu yüzden kullanmış olabileceğini söylüyor. İddialara göre Dr. Bilge bir süre önce ilaç bağımlılığı tedavisi de görmüş" diye konuştu.

14 ay önce ölen aynı hastanede anestezi ve reanimasyon uzmanı olarak görev yapan 37 yaşındaki Dr. Buket Tasmacıoğlu'nun doktor arkadaşları da, heyete Tasmacıoğlu'nun 'Proponol'ü regl ağrıları çok yoğun olduğu için yıllardır kullandığını söylediler.

Görüşme ve incelemelerin ardından TTB tarafından yapılan açıklamada, "Ölümler arasında bağlantıyı net bir şekilde kurmak mümkün değil. Çalışma koşul ve şartları ağır olarak, büyük bir özveriyle görev yapan hekimler mutsuz. Birçoğu geleceğe yönelik kaygı duyuyor. Bu durumda bazıları eğer yatkınlıkları da varsa, bağımlılık yapan birtakım ilaçlara kolaylıkla ulaşmaları nedeniyle ilaç ya da madde bağımlısı olabiliyor" denildi.

Dr. Fatih Bilge ve Dr. Buket Tasmacıoğlu'nun ölümüne neden olduğu iddia edilen anestezi ilacı 'Proponol', Michael Jackson'ın da uyumak için kullandığı, ölümüne neden olan ilaç olarak biliniyor.

TTB ERZURUM'DA DOKTOR ÖLÜMLERİNİ İNCELEDİ
TTB ERZURUM'DA DOKTOR ÖLÜMLERİNİ İNCELEDİ
TTB ERZURUM'DA DOKTOR ÖLÜMLERİNİ İNCELEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2011 Perşembe 15:38:01
Güncelleme :5 Mayıs 2011 Perşembe 19:42:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?