6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

'Türban' krizi büyüyor

Atatürk Üniversitesi’ne bağlı Narman Meslek Yüksek Okulu’nda yaşanan türban krizi, polemiğe neden oldu. Narman Belediye Başkanı Ahmet İşleyen, önceki gün Narman Meslek Yüksek Okulu’nda yaşanan türban krizinde belediye yönetiminin hedef olarak gösterilmesinin manasız olduğunu söyledi.

Narman Meslek Yüksek Okulu’nda önceki gün okul bahçesinde yapılan mezuniyet töreni sırasında, yağmur sebebiyle bazı türbanlı veliler, okul binasına sığınmak istediklerinde bir görevlinin baş örtülüleri azarlayıp içeri bırakmaması, tepkilere yol açmıştı.

Narman Belediye Başkanı Ahmet İşleyen, bunun üzerine bugün Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği basın toplantısında, türban krizi ile ilgili belediyenin herhangi bir hatasının söz konusu olmadığını belirterek, yaşanan olayın tamamen Meslek Yüksek Okulu yönetiminin tasarrufunda olduğunu öne sürdü.

Meslek Yüksek Okulu’nda 4 belediye işçisinin görev yaptığını, ancak türban olayı ile ilgili olarak personelin tutumunun belediyeden kaynaklanmadığını belirten Başkan İşleyen, "Söz konusu personelimiz 8 yıldır Meslek Yüksek Okulu’nda görev yapmaktadır. Bu olayı belediye yönetimine mal etmeye çalışanları kınıyorum" dedi.

Başkan İşleyen, "Mezuniyet töreni okulun bahçesindeydi. Yağmur yağınca okula girmek zorunda kaldık. Misafirler olduğu için bizler salona geçtik. Dışarıda yaşanan olaydan haberimiz olmadı. Yüksek Öğretim Kurumu’nun (YÖK) yönetmeliği gereği görevlilere türbanlıların salona alınmaması konusunda emir verilmiş. Ancak bu emri biz vermiş değiliz. Bizler bu değerlere bağlı insanlarız. Bunun faturası, Narman Belediyesi’ne değil, ülkeyi idare eden hükümete kesilmelidir" şeklinde konuştu.

Başkan İşleyen, olay sonrası yüksek okulda çalışan 4 personelin geri alındığını ve olaya karışan personeller hakkında soruşturma başlattıklarını da sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2005 Cuma 15:31:47
Güncelleme :29 Mayıs 2005 Pazar 15:38:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?