4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Turizmcilerin diploma sevinci

Dedeman Anadolu Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi 2008-2009 eğitim ve öğretim yılı 7. dönem mezunları için okul salonunda görkemli bir tören düzenlendi.

Törene Yakutiye ilçe kaymakamı, Yüksel Çelik, Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, öğretmenler, öğrenci velileri ve davetliler katıldı.

Okul Müdürü Ümit Gergit, törende yaptığı konuşmada, Anadolu Turizm ve Otelcilik Meslek lisesinin eğitim ve öğretimin yanı sıra öğrencilerinin eğitimlerini uygulamalı olarak da alarak, mezun olduktan sonra hayata atılma anlamında destek olduklarını dile getirdi.

Bu yıl 7’nci dönem mezunlarını verdiklerine belirten Gergit, “Daha önce mezun olan öğrencilerimiz buradan aldıkları tecrübeyle hem eğitimlerini yapıyor, hem de almış oldukları mesleki bilgiler ile kendilerini geleceğe çok daha iyi hazırlıyorlar. Bu yılki mezunlarımızla turizm ve otelcilik sektörüne yeni neferler kazandırmanın haklı gururunu yaşıyoruz” diye konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak ise konuşmasında, turizm ve otelcilik alanında eğitim gören öğrencilerin diğer meslek okullarından farklı bir konumda bulunduğunu belirterek, “Burada okuyan öğrencilerimiz çok şanslı, çünkü burada tahsil hayatını devam ettirirken, diğer yandan günümüzün en iyi mesleklerinden birini de öğrenmiş oluyorlar. Bu gün ülkemizde kalifiye elemana ihtiyaç olduğundan binlerce lise ve üniversite mezunları iş bulamıyor. Buradaki öğrencilerimiz diğerlerine göre çok şanslı. Çünkü buradan meslek kazanmış olarak mezun oluyorlar” dedi.

Okul salonunda yapılan törende mezun olan öğrencilere diplomaları verildi. Programda, Türkiye dördüncüsü olan Dedeman Anadolu Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi bar ekibi gösteri yaptı. Tören sonunda mezun olan öğrenciler doyasıya eğlendi.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2009 Pazar 14:10:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?