4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Türk Büro-Sen'den eylem

Türk Büro-Sen, yılda iki kez yapılan idari kurul toplantılarında taleplerinin dikkate alınmadığını ileri sürerek hükümeti meydana inmekle tehdit etti.


Türk Büro-Sen Erzurum Şubesi üyeleri bugün Vergi İdaresi Başkanlığı önünde basın açıklaması yaptılar. Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığı’nda yapılan Kurum İdari Kurul (KİK) toplantısında taleplerinin dikkate alınmamasına tepki gösteren memurlar,”Sözün bittiği yere gelinmiştir.”dediler.


Türk Büro-Sen Erzurum Şube Başkanı Gani Harmandar: “Maliye çalışanlarına ve sendikamıza çözüm yeri olarak sokaklar gösterilmiştir. Ancak sendikamız Türk Büro-Sen’in sorunların çözümünde öncelikli olarak diyalog ve uzlaşı yöntemini tercih ettiğini, çözümün bu yöntemle gerçekleşmemesi halinde ise ‘gözünü daldan budaktan esirgemeden’ her türden eylem ve etkinlikleri yapmaya muktedir olduğunu, bizlere sokakları gösterenlere buradan bir kez daha, haykırarak hatırlatmak istiyoruz. Artık ‘Sözün bittiği yere gelinmiştir’ Türk Büro-Sen olarak, maliye çalışanlarının gasp edilmiş hakları elde edilinceye kadar, tarih ve biçimleri genel merkezimiz tarafından bildirilecek olan eylemler sürecini bugün itibari ile başlatmış bulunmaktayız. Bundan sonra ki süreç, bizleri buna mecbur bırakanların düşünmeleri ve çözüme yönelmeleri gereken süreçtir.”diye konuştu.
Yaptıkları basın açıklamasının bir uyarı olduğunu ifade eden Harmandar şunları söyledi: “Bu uyarımızı yeni Maliye Bakanımızın ve bürokratlarının iyi okuması ve değerlendirmesi beklentimizdir. Aksi halde 25 Mayıs 2009 Pazartesi günü bütün illerden Ankara’ya gelecek olan maliye çalışanları ile birlikte yine burada, Bakanlık önünde olacağız. Bundan sonuç alınmaması halinde ise üretimden gelen gücümüz dahil olmak üzere her türlü eylemi gerçekleştireceğimizi bütün kamuoyuna duyururuz.”
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2009 Salı 19:30:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?