4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Türk Dünyası aşıkları çoşturdu

Güneş Vakfı ve Atatürk Üniversitesi'nin ortaklaşa organize ettiği 2. Türk Şöleni etkinlikleri kapsamında düzenlenen Türk Dünyası Aşıklar programı davetlileri coşturdu.


Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi Salonu'nda düzenlenen programda Azeri, Kırgız, Doğu Türkistan, Türkmen, Özbek ve Kazak aşıklar sahne aldı. Halkın yoğun ilgi gösterdiği program gece geç saatlere kadar devam etti.


Aşıklık geleneğinden örnekler sunan Türk Dünyası aşıkları söyledikleri türkülerle birlik ve beraberlik mesajları verdiler. Gecede sahne alan Sivaslı bayan ozan Ayten Gökçınar Aşık Veysel'den söylediği türkülerle davetlilere mest etti.


Türk Şöleni'nde ünlü Türk ozanlar Fuat Çerkezoğlu, Nuri Çırağı, İhsan Yavuzer, Rahim Sağlam, Mevlüt Merdoğlu, Ayten Gülçınar, Doğu Türkistanlı ozanlar Muhammet Emin ve Muhammet Yusuf, Kazakistanlı ozan Arman Birdallı, Azeri ozanlar Ayşık Adalet ve Aşık Elburus, Kırgızistanlı aşık İlyas Mehmetli ve Ozan Ziyattin sahne aldı. Gecede merhum aşık Yaşar Reyhani'nin kızı Yasemin Şahbaz da babasının şiirleriyle geceye renk kattı.


Dünyanın üç kıtasından Türk bilim adamları, şair ve sanatçıların katıldığı şölen bugün düzenlenecek "Bütün Yönleriyle Türk Dünyası" konulu panel ve Şiir şöleni ile devam edecek.

İha
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2009 Cuma 11:22:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?