4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Türk kayağında hedef büyüdü

TÜRK KAYAĞINDA HEDEF BÜYÜDÜ

Erzurum 2011 Üniversite Kış Oyunları’nda tüm branşlarda mücadele etmeyi hedeflediklerini belirten Federasyon başkanı Özer Ayık, “Çıtayı yükselttik” dedi.

Kayak Federasyonu, Erzurum'da yapılacak 2011 Universiad Kış Olimpiyat Oyunları'nda tüm branşlarda mücadele etmeyi hedefliyor. Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, Erzurum'da düzenlenen bu önemli organizasyon öncesi Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ve Buz Pateni Federasyonu ile koordineli bir çalışma yürüttüklerini söyledi.

Erzurum'daki oyunlarda kayakta alp ve kuzey disiplini, biatlon, snowboard ve yüksek atlama gibi tüm branşlarda yarışacak sporcular yetiştirmek için 9 yabancı antrenörle çalıştıklarını anlatan Ayık, bir yandan da altyapıya yönelik ciddi yatırımlar yaptıklarını vurguladı.

STANDARDI YÜKSELTTİK

Ayık, Avrupalı sporcuların yılın 250-260 günü antrenman yaptığını, Türk sporcuların çalışma döneminin ise her yıl 3 aylık kış dönemiyle sınırlı kaldığını dile getirerek, federasyon olarak son dönemlerde tüm branşlarda sporculara yurtiçi ve yurtdışında 150-200 güne yakın kamp olanağı sağladıklarını bildirdi.

''Hedeflerimizi kısa, orta ve uzun vadeli olarak belirledik'' diyen Ayık, tüm branşlarda müthiş bir gelişim ve değişim yaşadıklarını, ancak bazı branşlarda başarının gelmesi için biraz sabır göstermek gerektiğini anlattı.

ŞAMPİYONLUK SABIR GEREKTİRİR

Ayık, kayağa başlama yaşının 5-6 olduğunu, bir kayakçının ise yüksek performansa ancak 25-26 yaşlarında ulaşabildiğini belirterek, ''Bazı branşlarda uluslararası başarı için biraz beklememiz gerekiyor. Bazı branşlarda ise daha kısa vadeli başarılar olabilir. Kayakla atlamada şu anda 128 metre atlayan sporcumuz var. Mesela bu branşta kısa veya orta vadede önemli başarılara imza atabiliriz'' dedi.

Federasyon olarak inanılmaz iyi işler yaptıklarını ve Türk kayağını belli bir yere getirdiklerini ifade eden Ayık, kayakla atlama, snowboard ve biatlon branşlarında Balkan şampiyonluğu yaşamaya başladıklarını, kayakta ileride olan ülkelerden daha fazla koşarak aradaki farkı kapamaya başladıklarını bildirdi.

DÜNYA ŞAMPİYONASI DA ERZURUM’DA

Özer Ayık, 2011'deki Üniversite Kış Olimpiyatları'nın ardından 2012 Kuzey Disiplini Gençler Şampiyonası'nı da bu kente almayı başardıklarını bildirdi.Erzurum'da kış olimpiyatları için hazırlanan tesislerin atıl durumda kalmaması için buraya önemli organizasyonlar almaya çalışacaklarını dile getiren Ayık, ''2012 yılındaki dünya şampiyonasına kayakta lider durumda olan ülkelerle birlikte yaklaşık 30 ülkenin sporcuları gelecek. Bu da hem bizim sporcuların tecrübe kazanmasında hem de Türkiye'nin adının duyurulması adına önemli bir organizasyon'' diye konuştu.

TÜRK KAYAĞINDA HEDEF BÜYÜDÜ
TÜRK KAYAĞINDA HEDEF BÜYÜDÜ
TÜRK KAYAĞINDA HEDEF BÜYÜDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2009 Cuma 15:08:01
Güncelleme :4 Aralık 2009 Cuma 15:42:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?