7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Türk Sağlık-Sen'den faks'lı eylem

TÜRK SAĞLIK SEN'DEN FAKS'LI EYLEM

Türk Sağlık Sen Erzurum Şube Başkanı Atilli Soylu, toplum sağlığı merkezlerinde çalışanların döner sermaye adaletsizliğinin giderilmesi gerektiğini belirterek bu kapsamda fakslı eylem başlattıklarını kaydetti.

Sendika binasında basın açıklaması yapan Soylu, Erzurum'da birinci basamak sağlık hizmetlerinin yaklaşık bir yılı aşkın süredir aile hekimliği uygulaması ile hizmet verildiğini belirterek bu hizmeti sunarken toplum merkezlerinde çalışan hekim, hemşire, ebe, sağlık memuru, çevre sağlık teknisyeni, laboratuar ve röntgen teknisyeni, memur, hizmetli ve şoförlerin döner sermaye mağduru olduklarını söyledi. Soylu, "Örneğin Sağlık İl Müdürlüğü bünyesinde çalışan bir sağlık personeli 650 TL civarında ek ödeme alırken, toplum sağlığı merkezinde çalışan aynı ünvan ve kadrodaki sağlık personeli ise 400 TL civarında ek ödeme almaktadır. Aynı şekilde bir idari hizmet sınıfında görev yapan bir memur, hizmetli ve sağlık memuru 400 TL ek ödeme alırken, aynı statüde toplum sağlığı merkezinde görev yapan memur, hizmetli ve şoför arkadaşlarımız 250 TL ek ödeme almaktadır." dedi.

Türk Sağlık Sendikası olarak adaletsiz uygulamanın giderilmesi ve çalışma barışının bozulmaması için Sağlık Bakanlığı bünyesindeki yetkililerle görüşmelerin sürdürüldüğünü kaydeden Soylu, şöyle konuştu: " Bu mağduriyetin giderilmesi için faks eylemi başlatmış bulunmaktayız. Umuyoruz ki değerli yetkililerimiz ortaya koymuş olduğumuz bu çabanın sonunda mağduriyeti gidermek için gerekli düzenlemeyi yapacaklardır. Şurası da bilinmelidir ki bu adaletsizlik giderilinceye kadar bu işin takipçisi olacağız. Eğer bu sesimize kulak verilmez ve adaletsiz ek ödeme uygulaması devam ederse gerekli hukuki mücadeleyi vereceğimizi ve çalışanlarımızın haklarını her platform da arayacağımızı tüm kamuoyuna duyuruyoruz."

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2010 Çarşamba 08:27:03
Güncelleme :17 Mart 2010 Çarşamba 09:15:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?