7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Türk şefler madalyalarla dönüyor

TÜRK USTA ŞEFLER HIRVATİSTAN'DAN MADALYALARLA DÖNÜYOR

8-11 Nisan 2010 tarihleri arasında bu yıl 5.si düzenlenen Uluslararası Hırvatistan Mutfak Festivali'nde Türkiye Aşçılar Milli takımı büyük bir başarıya imza attı.

Türkiye'yi yarışmacı olarak Serkan Bozkurt, Özgür Akarsu ve Sercan Özkaya temsil etti. Toplam 15 ülkeden 300 usta şefin yarıştığı festivalde Türkiye Aşçılar Milli Takımı ortaya koyduğu performansla takdir topladı. Toplamda 5 dalda yarışan Türk usta şefler uluslararası arenada büyük başarı kazandılar. Festival'den 2 altın, 3 bronz madalya ve bir klasman birinciliği ile ayrılan usta şefler Türkiye'ye bu gururu yaşattıkları için çok mutlu olduklarını dile getirdiler.

Turizme ve aşçılık mesleğine yaptığı değerli katkılardan dolayı, Hırvatistan Turizm Bakanı ve Şehrin Belediye Başkanı tarafından onure edilerek sahneye davet edilen Tüm Aşçılar Federasyonu Başkanı Y. Yalçın Manav yarışmada başarı gösterenlere madalyalarını dağıttı.

Yarışma ile ilgili bir açıklama yapan Türkiye Aşçılar Milli Takım Kaptanı Ümit Yüksel, "Çok gururluyuz. Rusya'da dünya ikincisi, Bakü'de dünya birincisi, 8. İstanbul International Gastronomy Festivali'nde dünya birincisi olup ardından Hırvatistan'da aldığımız başarı Türk aşçıları için inanılmaz büyük bir değer oluşturmuştur" dedi.

Yarışmada Serkan Bozkurt, tavuk ve balık kategorilerinin her ikisinden altın madalya, Özgür Akarsu makarna kategorisinden bronz madalya ve klasman birinciliği, vejeteryan kategorisinde bronz madalya, Sercan Özkaya restoran tatlı tabağı kategorisinde bronz madalya kazandı.

TÜRK USTA ŞEFLER HIRVATİSTAN'DAN MADALYALARLA DÖNÜYOR
TÜRK USTA ŞEFLER HIRVATİSTAN'DAN MADALYALARLA DÖNÜYOR
TÜRK USTA ŞEFLER HIRVATİSTAN'DAN MADALYALARLA DÖNÜYOR
İHA
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2010 Pazartesi 12:04:00
Güncelleme :12 Nisan 2010 Pazartesi 13:31:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?