7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Türkçe Olimpiyatları Gala Gecesi

Bu yıl 6.'sı düzenlen Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın 'gala gecesi' Erzurum'da yapıldı.

110 ülkeden 550 öğrencinin katıldığı olimpiyatlarının İstanbul'da yapılan final programı sonrasında, Erzurum'da da gala gecesi düzenlendi.

Cemal Gürsel Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen programda, 18 ülkeden 80 öğrenci sahneye çıktı. Programı Erzurum Valisi Sami Bulut, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, kamu kurum amirleri, çevre il ve ilçe belediye başkanları, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Tanfer, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar izledi. Geceyi izlemek için çevre illerden de vatandaşların gelmesi üzerine spor salon yetersiz kalıncı, salonunun dışına 2 ayrı kapalı devre sinevizyon sistemi kuruldu.

Programda konuşan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Türkçe'nin, bu tür girişimler sayesinde dünyanın barış ve sevgi dili haline dönüştüğünü söyledi. Erzurum Valisi Sami Bulut ise konuşmasında, Türkçe'nin, dünyanın 5 kıtasında konuşulduğunu belirtti. Bulut, "Bu başarının arka planındaki gönül erlerini tebrik etmemek elde değildir. Türkçemiz, gün geçtikçe dünyanın sevgi diline dönüşüyor" dedi.

Nahçıvanlı öğrencilerin halk oyunları gösterisinin ardından, Bangladeş ve Letonyalı öğrencilerin seslendirdiği şarkıların ardından, Bangladeşli öğrenci Rıfatül Hasan Tül'ün tek kişilik stand-up gösterisi ise büyük beğeni kazandı. Öğrencinin, Reha Muhtar, Sadettin Teksoy, Müslüm Gürses ve Azer Bülbül gibi isimlerin taklitini yaparak izleyenleri güldürdü.

Amerika Birleşik Devletleri'nden yarışmaya katılan ve olimpiyatların şiir yarışması dalında birincisi olan Semra Kurucan'a, Aziziye Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Üyesi Ünal Şahin tarafından bir kez daha madalya takıldı. İşadamı Şakir Çoban ise birinci dereceden yakınlarını yurt dışında kaybeden Mehmet Zeki Taş ve eşine vefa ödülü verdi.

Gecenin sonunda ise yabancı 80 öğrenci toplu olarak sahneye çıktı. Vali Sami Bulut ve Büyükşehir Belediye Başkanı Küçükler'in de yer aldığı sahnede, öğrenciler hep bir ağızdan 'Ben bir siyah çocuğum gülünce parlar dişim' şarkısını seslendirdiler.

.
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2008 Çarşamba 12:48:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
NETİCE ŞİMŞİR IP: 88.230.100.xxx Tarih : 5.06.2008 08:50:34

Türkçe dilinin gün geçtikçe yaygın olması çok güzel tabi bizide gururlandırıyor.bugün 18 ülke konuşuyo inşallah yarın dünya konuşur.Bu olimiyatın Erzurum da yapılması iyi oldu 2011'de yapılacak olimpiyata Ezurum u tanıtmış oldu.Olimpiyatların erzurumda yapılmış olması ayrıca Erzurumlu olarak gururlandırdı ayrıca bizim dilimizi konuşmaları çokgüzel.