4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Türkçe tabelaya teşvik

Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut, ilçe genelinde Türkçe tabela için girişimlerde bulunacaklarını söyledi.

Başkan Korkut, Dil Bayramının kutlandığı bugünlerde işyeri tabelalarında Türkçe isim kullanımını teşvik edeceklerini belirtti.

Karamanoğlu Mehmet Bey’in 15 Mayıs 1277’de Selçuklu Devleti’nin veziri sıfatıyla yayımladığı “Şimden gerü divanda, dergahta, bargahta, mecliste ve meydanda Türkçe’den başka dil kullanılmayacaktır.” şeklindeki fermanın şehir merkezinde tabelalara yansımasının anlamlı olacağını ifade eden Ali Korkut, her yıl 26 Eylül tarihinde kutlanan Dil bayramı’nın bunun için başlangıç oluşturmasını istedi. Korkut, “Türkçemiz büyük şairimiz Nihad Sami Banarlı’nın ifadeleriyle bizim ses bayrağımızdır. Ana sütü gibi arı dilimizin gelişmesine belediye olarak bizde katkı sağlamak istiyoruz. Bunun için bir çalışma yapacağız ve işyeri tabelalarında Türkçe kullanımını teşvik edeceğiz. Esnafımızın da bu konuda desteğini ve ilgisini bekliyoruz. Türk dili dururken başka dillerde işyeri ismi koymanın çok doğru bir yönü bulunmamaktadır. Bu vesileyle Dil bayramını yeniden kutluyorum” şeklinde konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2009 Cuma 22:18:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Soner TÜVER IP: 88.229.0.xxx Tarih : 27.09.2009 00:16:24

Objektif bir gözle takip ediyorum erzurumun en çalışkan en cesur belediye başkanı kısa zamanda çok ve büyük işler yaptı böyle idarecilere erzurumun özlem ve ihtiyacı var keşke büyükşehire aday yapılsaydı şanssızlık işte milli konulardada çok hassasmış tebrik ediyorum.