4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Turkcell’den projeye destek

TURKCELL’DEN  'BEN DE VARIM' PROJESİNE DESTEK

3 Aralık Dünya Özürlüler gününde başlatılan 'Ulaşımda, iletişimde hayatın içerisinde ben de varım' projesine ilk destek Turkcell’den geldi.

Ulaştırma Bakanlığı'nın 3 Aralık Dünya Özürlüler gününde başlattığı 'Ulaşımda, iletişimde hayatın içerisinde ben de varım' projesine Turkcell de destek verdi. Türkiye genelinde 30 engelliyi istihdam eden Turkcell, Erzurum'da da görme engelli Alper Tanyeli'yi 'müşteri temsilcisi' olarak görevlendirdi. Tanyeli, evine kurulan sistemle çağrı kabul etmeye başladı.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından tanıtımı yapılan 'Ulaşımda, iletişimde hayatın içerisinde ben de varım' projesine ilk destek verenler arasında Turkcell yer aldı. Turkcell iştiraki Global Bilgi Türkiye genelinde 30 engelli gence iş fırsatı tanıdı. Erzurum'da da Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türkçe Bölümü mezunu görme engelli Alper Tanyeli (23) Global Bilgi Erzurum Çağrı Merkezi'nde 'küşteri temsilcisi' olarak görevlendirildi. Ailesiyle birlikte yaşadığı Yıldızkent'teki Cihangir Evler B Blok'taki evine kurulan sistemle Turkcell müşterilerinden gelen çağrıları kabul etmeye başlayan Alper Tanyeli, dün uydu aracılığıyla Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile sohbet etti. Turkcell sayesinde iş hayatına atıldığını söyleyen Tanyeli, "Mutluluğumu kelimelerle anlatmam mümkün değil. Mezun olduktan sonra atama beklerken Turkcell'e müracaat ettim. Beni kabul ettiklerinde çok sevindim. Şimdi evime kurulan sistemle Turkcell müşterilerine hizmet vereceğim. Hem evimde olacağım hem de para kazanacağım" dedi.

Global Bilgi Erzurum Çağrı Merkezi Müdürü Deniz Ateş ise engellilerin sosyal hayata ve ekonomiye katkı sağlamaları için Turkcell olarak üzerlerine düşen görevi yerine getirmeye çalıştıklarını belirtti.

Global Bilgi bünyesinde görev yapacak engelli personelin evlerinde hizmet vereceğini anlatan Ateş, "Yaklaşık 50 bin kişilik istihdam yaratan Turkcell engelli gençlere de kucak açtı. Görme engelli Alper Tanyeli de bunlardan biri. Engelliler için özel olarak hazırlanan Jaws programı sayesinde aktif olarak bilgisayar kullanabilen Tanyeli evinden Turkcell müşterilerine hizmet verecek" diye konuştu.

TURKCELL’DEN  'BEN DE VARIM' PROJESİNE DESTEK
TURKCELL’DEN  'BEN DE VARIM' PROJESİNE DESTEK
İHA
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2009 Cuma 13:49:04
Güncelleme :4 Aralık 2009 Cuma 15:55:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?