6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Türkiye'nin devinden Erzurum'a dev yatırım

Dizayn Grup Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Mirmahmutoğulları, bugün Türkiye’de üretilen her yeni teknolojinin yüzde 24’ünün Dizayn Grup tarafından üretildiğini söyledi.

Şirketin Erzurum’da yapmayı planladığı yatırımla ilgili olarak bugün Erzurum’a gelen Dizayn Grup Yönetim kurulu Başkanı İbrahim Mirmahmutoğulları, Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği basın toplantısında, şirketin çalışmalarını anlatarak, Erzurum’da yapmayı planladıkları yatırımla ilgili bilgi verdi. İş hayatına 1987 yılında sıfır sermaye ile başlayan Dizayn Grubu’nun bugün 72 ülkeye ihracat yapacak seviyeye geldiğini belirten Mirmahmutoğulları, Dizayn Grubun üretilmesi imkansız denen, dünyanın en büyük çaplı borusunu, en yüksek basınçta üreterek bir dünya rekoru kırdığını söyledi.

2003 yılı sonuna kadar 34 patent müracaatı, 2004 yılında ise yıllar önce başlattığı projeleri tek tek tamamlayarak 30 yeni patent müracaatı yaptıklarını kaydeden Mirmahmutoğulları, Dizayn Grubun "Sadece teknolojisini kendisi geliştiren ülkeler bağımsızdır" sloganıyla hareket ettiğini vurguladı.

Mirmahmutoğulları, Sivas, Çorum, Gaziantep ve Mersin’de kurdukları fabrikaların ardından Erzurum’da kurmayı planladıkları fabrikayla ilgili olarak Türkiye Zirai Donatım Kurumu’na ait tesislere talip olduklarını ve cevabını beklediklerini dile getirerek, bu fabrikanın kurulması halinde yan sanayi ile birlikte 500 kişiye istihdam imkanı sağlanabileceğini belirtti. 6 milyon dolarlık bir yatırım planladıklarını anlatan Mirmahmutoğulları, başvurunun üzerinden uzun bir süre geçmesine rağmen sonucun henüz açıklanmadığını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2005 Cuma 19:47:07
Güncelleme :19 Mart 2005 Cumartesi 22:27:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet yildirim IP: 81.215.2.xxx Tarih : 22.03.2005 11:24:46
Sevgili İbrahim bey,sizi ve ekibinizi bir Erzurumlu olarak kutluyorum.Dilerim talebinize yakında karşılık alırsınız.Selam ve sevgilerimi sunuyorum