8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Türkiye'nin dört bir yanından katılım

Erzurum'da, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile Atatürk Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen "Palandöken Dağları, Erzurum ve Sarıkamış Çevresinde Ekoloji Temelli Doğa Eğitimi" başladı. 

Dedeman Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli'nde projenin açılış günü dolayısıyla bir tören düzenlendi. Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Akbulut, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İrfan Salın, eğitim çalışması için çeşitli üniversitelerden gelen araştırma görevlileri, izci lideri öğretmenler ve çok sayıda davetlinin katıldığı törende proje yürütücüsü Atatürk Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ömer Faruk Algur, yapılacak eğitim çalışması hakkında bilgi verdi. 

Prof. Dr. Algur, Erzurum'da 12 gün boyunca devam edecek olan ekoloji temelli doğa eğitimi çalışmasıyla amaçlarının, farklı disiplinlerdeki genç araştırma görevlileri, izci liderleri ve ilköğretim okullarındaki öğretmenlere geniş bir ekoloji vizyonu kazandırmak, bölgenin sahip olduğu doğal ve kültürel değerleri yerinde öğretmek ve bu değerlerin daha iyi korunması şartlarını oluşturmak olduğunu anlattı. 

Katılımcılara, doğal kaynaklar, ekosistem, insan-doğa ilişkileri konusunda bilinçlendirmek ve önemli bir seviyeye gelmelerini sağlamak için yoğun bir program uygulanacağını dile getiren Prof. Dr. Algur, "Eğitim sırasında insan-çevre ilişkisi, bölgemizin turistik potansiyeli, coğrafik, jeolojik ve biyolojik zenginlikleri, kültürel değerleri, bölgemizdeki tarihi ve sanatsal zenginlikler bu program çerçevesinde yapılacak doğa eğitimi gezileriyle görsel olarak konusunda uzmanlaşmış öğretim üyelerinin sunumlarıyla katılımcılara anlatılacaktır" şeklinde konuştu. 

Erzurum ve çevre illerden gelen 30 izci lideri öğretmen ve araştırma görevlisinin katıldığı ekoloji temelli eğitim çalışması, 19-30 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
.
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2006 Salı 11:30:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?