7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Türkiye'nin ilk kızak takımı kuruldu

TÜRKİYE'NİN İLK KIZAK TAKIMI ERZURUM'DA KURULDU

Türkiye’de ilk kez Erzurum'da kurulan kızak takımı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kış sporu olarak bilinen kızakların altına tekerlek takarak çalışmalarını trafik polislerinin önlem aldığı karayollarında sürdüren sporcular, ilginç görüntülere sahne oluyor.

Kızak Erzurum İl Temsilcisi Levent Çakmur, yeni kurulmasına rağmen bu spora gençlerin büyük ilgi gösterdiğini söyledi. Şu anda 43 sporcu ve 14 antrenörün bulunduğunu vurgulayan Çakmur, yaz mevsiminde Palandöken'e çıkan yol üzerinde sporculara antrenman yaptırdıklarını bildirdi.

Erzurum'da 7'den 70'e herkesin kızak kaymayı bildiğini anımsatan Levent Çakmur, "Kızak takımını geçtiğimiz Mayıs ayında ilk olarak Erzurum'da kurduk. Kışın Palandöken'e kızak pisti yapılacak. Ama sporcuların yazı boş geçirmemesi için kızaklarının altına tekerlek takarak çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Buzda hızı saatte 130 kilometreye ulaşan kızaklara tekerlek takılınca 90 kilometreye düşüyor. Sporcular kızak pistine kavuştuklarında uluslararası arenada kendilerini gösterecekler. İklim şartları nedeniyle kızağı çok iyi bilen sporcularımız büyük başarılara imza atacaklar. Haftada 4 kez takım antrenman yapıyor. Bir kazaya yol açmamak için trafik polislerinin önlem alıyor. Kızak sporunu kısa sürede Türkiye'ye yayacağız" diye konuştu.

Yazın tekerlekli kızakla kaymanın keyfini doyasıya çıkardığını söyleyen Mecide İlköğretim Okulu 8'nci sınıf öğrencisi Sibel Yıldız, "Beden eğitimi öğretmenimin isteği üzerine bu sporla tanıştım. Kısa sürede çok sevdim. Kızaklarda kendimi yarış otomobiline binmiş gibi hissediyorum. Oldukça güvenli olan kızak sporuna herkesi davet ediyorum" dedi.

TÜRKİYE'NİN İLK KIZAK TAKIMI ERZURUM'DA KURULDU
TÜRKİYE'NİN İLK KIZAK TAKIMI ERZURUM'DA KURULDU
İHA
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2010 Pazartesi 10:40:02
Güncelleme :14 Haziran 2010 Pazartesi 18:58:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?