8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Türkiye’ye gülücük dağıttılar

TÜRKİYE’YE GÜLÜCÜK DAĞITTILAR

Spor Toto Teşkilatı Genel Müdürlüğü’nün desteklediği, Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün organize ettiği “Gülümsemesi Gereken Gençliğimiz” adlı proje kapsamında 186 kişilik kafile İstanbul, Çanakkale, Bursa ve Ankara’yı gezdi.

Spor Toto Teşkilatı Genel Müdürlüğü’nün desteklediği, Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün organize ettiği “Gülümsemesi Gereken Gençliğimiz” projesi kapsamında öğrencilere sömestr tatili gezisi düzenlendi. Yarı yıl tatilinde takdir ve teşekkür alan dar gelirli öğrenciler ve hiç Erzurum dışına çıkmamış olan öğrenciler için gezi turları düzenlendi. Yaşları 11 ile 13 arasında değişen öğrencilere İstanbul, Çanakkale, Bursa ve Ankara illeri gezdirildi. Gezi Kafile Başkanlığını İkram Sönmez’in yaptığı kafilede Program ve Organizasyon Sorumlusu Özcan Işık, Nuri Karslı, Mahallebaşı Gençlik Merkezi Sorumlusu Nazlı Oral ve 10 kişilik İzci Lideri de yer aldı.

ÖNCE ŞEHİTLER DİYARININI

SONRA ANITKABİRİ ZİYARET ETTİLER

Erzurum’dan geçtiğimiz Cumartesi günü yola çıkan 186 kişilik kafile önce İstanbul’da konakladı. İstanbul’da Prof. Dr. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi Sosyal Tesislerinde konaklayan genç öğrenciler ve kafiledeki diğer yetkililer İstanbul’un tarihi ve turistik mekanları ile kültürel değerlerini gezdiler. Gezi Kafile Başkanı İkram Sönmez, İstanbul’da kendilerine destek veren ve konaklama imkanı sağlayan Prof. Dr. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi Müdür Yardımcısı Olgun Barış Özgür’e plaket sundu. Özgür, Erzurumlu öğrencileri konuk etmekten büyük bir mutluluk duyduklarını belirterek, plaketten dolayı Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne teşekkür etti.

“Gülümsemesi Gereken Gençliğimiz” Projesi kapsamında 186 kişilik kafilenin ikinci durağı Çanakkale oldu. 18 Mart Üniversitesi’ne bağlı Yurtkur’da kalan öğrenciler ile kafilede yer alan yetkililer Çanakkale Savaşının yapıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk yönetiminde Çanakkale Zaferine imza atan şehitlerin mezarlarını ve şehitler anıtını ziyaret ettiler. Öğrencilere Çanakkale’de tarihi yerlerin yanı sıra Nusret Mayın Gemisi gezdirildi. 186 kişilik kafile daha sonra Bursa’ya geçti ve kısa bir süre Bursa’da konakladı. Bursa’da bir süre gezinti yapıldı.

Erzurum Kafilesi Başkent Ankara’da karargah kurarak Ata’nın huzuruna çıktı. Kurtuluş Savaşının Başkomutanı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgahı olan Anıtkabiri ziyaret eden Erzurumlu öğrenciler Ata’nın huzurunda oldukça duygusal anlar yaşadılar. Dünya’da eşine ender rastlanan liderlerden biri olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kabrinin ziyaretine Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar’da katılarak kafileye başkanlık etti. Çintimar, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kabrini ziyaret ettik. Buraya ilk kez gelen öğrenicilerimiz oldu. Bu anlamda böylesi bir anlamlı gezi düzenlediğimiz için gururluyuz.” dedi.

BAŞKENT ÇIKARMASI

Ankara’da adeta karargah kuran Erzurum kafilesi Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mehmet Ali Şahin, Spor’dan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak ile Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Atalay’ı ziyaret ettiler.

İlk kez Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne ziyaret gerçekleştiren öğrenciler oldukça heyecanlı gözüktü. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mehmet Ali Şahin, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar ile beraberindeki kafileye büyük bir ilgi gösterdi.Öğrencilerle sohbet eden Şahin, öğrencilere hediye takdim etti. Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar’da TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’e plaket takdim etti.

TBMM Başkanı Şahin, Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar’ı yaptığı başarılı hizmetlerinden ve çalışmalarından dolayı kutladı.

ÖZAK MİNİKLERİ SEVİNDİRDİ

Başkent Ankara’da yoğun bir gün geçiren Erzurumlu öğrenciler Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar nezaretinde Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak’ı makamında ziyaret ettiler. Ziyaretten büyük bir mutluluk duyduğunu belirten Bakan Özak, 2011 çalışmaları hakkında Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar’dan bilgi aldı. Çintimar, kış mevsiminde bile boşy durmadıklarını belirterek, spor tesislerinde çalışmaların tam gaz devam ettiğini söyledi.

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak, takdir ve teşekkür alan minik öğrencileri kutlayarak kendilerine çeşitli hediyeler dağıttı. Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar’da kendilerine her zaman destek veren Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Özak’a teşekkür ederek, kendisine Erzurum’a ve Spora verdiği destekten dolayı plaket takdim etti.

AKGÜL: ERZURUM GÖZBEBEĞİMİZ

Erzurum’dan giden öğrenci kafilesi Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül’ü Genel Müdürlükte ziyaret etti. Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar’ın da hazır bulunduğu ziyarette başarılı öğrencilerle sohbet eden Akgül, 2011 UNIVERSIADE’ye ev sahipliği yapacak olan Erzurum’a devlet olarak büyük yatırımlar yapıldığının altını çizerek, “Erzurum bizim gözbebeğimiz 2011’de dünya bizi konuşacak. Kış Oyunlarını başarı ile bitirip daha büyük organizasyonlara aday olacağız.”dedi.

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, öğrenciler ile hatıra fotoğrafı çektirerek, kendilerine kitap hediye etti.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar’da Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül’e övgüler yağdırarak, Genel Müdür Akgül’e Erzurum’a verdiği önemden dolayı teşekkür etti. Çintimar, Akgül’e Oltu taşından yapılmış çift başlı kartal armalı plaket takdim etti.

Ankara’da öğrencilerin onuruna verilen akşam yemeğine AK Parti Erzurum Milletvekilleri Prof. Dr. Muzaffer Gülyurt ile Prof. Dr. Fazilet Dağcı Çığlık’ta katıldı. Gülyurt ve Çığlık, takdir ve teşekkür alan başarılı öğrencilere yakın bir ilgi göstererek uzun süre sohbet ettiler. “Gülümseyen Gençliğimiz” Projesi hakkında Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar’dan bilgi alan Gülyurt ve Çığlık, Spor Toto Teşkilatı Genel Müdürü Bekir Yunus Uçar’ı ve Çintimar’ı bu projeden dolayı kutladılar. AK Parti Erzurum Milletvekilleri Gülyurt ve Çığlık öğrencilerle uzun süre sohbet ettikten sonra genç öğrencilere ikinci yarı yıl döneminde de başarılar dileyerek onların daha çok çalışmasını istediler.

TÜRKİYE’YE GÜLÜCÜK DAĞITTILAR
TÜRKİYE’YE GÜLÜCÜK DAĞITTILAR
TÜRKİYE’YE GÜLÜCÜK DAĞITTILAR
TÜRKİYE’YE GÜLÜCÜK DAĞITTILAR
TÜRKİYE’YE GÜLÜCÜK DAĞITTILAR
TÜRKİYE’YE GÜLÜCÜK DAĞITTILAR
TÜRKİYE’YE GÜLÜCÜK DAĞITTILAR
İHA
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2010 Cuma 18:48:04
Güncelleme :5 Şubat 2010 Cuma 18:52:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?