8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Türkü Paşa'ya sanatçı jesti

TRT Erzurum Radyosu ses ve saz sanatçıları, bir süredir rahatsızlığı sebebiyle tedavi gören TRT Erzurum Radyosu'ndan emekli Türk Halk Müziği sanatçısı Raci Alkır'ı evinde ziyaret etti. Sazlarıyla birlikte hasta ziyaretinde bulunan sanatçılar, verdikleri konserle Alkır'a moral verdi. 

'Türkü Paşa' lakaplı emektar sanatçı Raci Alkır'ı evinde ziyaret eden TRT sanatçıları Mehmet Çalmaşır, Bahattin Karakoç, Kenan Tuna, Sevim Salar, Gündüz Gözümoğlu, saz sanatçıları Raci Alcan, Zeki Süzergil ve Taner Sancı, ziyaret sırasında konser verdi. Zaman zaman sanatçılara eşlik eden Raci Alkır, duygulanarak gözyaşlarını tutamadı. Kendisinin derlediği türkülerle mini bir konser veren TRT sanatçılarıyla uzun süre sohbet eden Alkır, hasta yatağında söylediği türkülerle sanatçı arkadaşlarını da ağlattı.
73 yaşındaki sanatçı Alkır, total kalça protezi hastalığı yüzünden son bir yıldır hasta yatağından dışarı çıkamıyor. Sanatçı arkadaşlarının ziyaretiyle moral bulan Alkır'ın derlediği yüzlerce gazel ve türkü ile birlikte Kültür Bakanlığı'nca yayınlanmış 2 CD'si bulunuyor.
İHA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2006 Cuma 10:56:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ibrahim başkan IP: 88.229.77.xxx Tarih : 21.07.2010 19:57:14

üstat türkü paşasına acil şifalar diliyorum.selam-sevgive saygılarımla.