4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Türkücü Didem Radyo Üniversite'de

TRT’nin ‘Sen Türkülerini Söyle’ yarışmasında finale kalan Didem Dilara Duman, Radyo Üniversite’nin Güzel Sanatlar Programı’na konuk oldu.
Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği bölümünde 2. sınıf öğrencisi olan Didem Dilara Duman, Atatürk Üniversitesi’nin radyosuna konuk olarak türkülerini hayranları söyledi. TRT’nin Erzurum Gençlik Korosunda akitli olduğunu söyleyen Duman, “Türkiye genelinde 3 bin kişi arasından 14 kişi arasına girmeyi başardım. 14 haftadır TRT’nin sen Türkülerini Söyle Programı’nda final için mücadele ediyorum. Kendime rakip olarak gördüğüm arkadaşların çoğu elendi. Şimdi dört kişi kaldık ve finale doğru tırmanıyorum” dedi.

TRT’de yarışmanın kendisi için bir ayrıcalık olduğunu söyleyen Duman, “Bir dadaş kızı olarak Erzurum’u Doğu Anadolu’yu temsil etmek gurur verici. TRT’de yarışmak, ünlü türkücülerin bilgilerini almayı ayrıcalık olarak değerlendiriyorum. Yarışmada tek bayan ve en küçük yarışmacı benim bu da onur verici bir durum” şeklinde konuştu.
Hem öğrenci olarak fakültedeki derslerine girmenin, hem de TRT’de yarışmayı sürdürmenin çok zor olduğunu belirten Duman, şunları ifade etti: “Sürekli İstanbul’a gidip geliyorum. Bazen gerçekten çok zorlanıyorum. Özellikle Erzurum’un havası sesimi çok etkiledi. Her şeye rağmen birinci olmak için mücadele ediyorum ve bunu başaracağıma inanıyorum. Her ne kadar sesimiz güzel

iha
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2009 Çarşamba 18:24:36
Güncelleme :8 Ocak 2009 Perşembe 10:07:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?