4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Türkülü seçim çalışması

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, seçim çalışmalarını sürdürüyor.

Başkan Küçükler, 2011’de Erzurum Dünya Kenti ve Erzurumlu sanatçılar tarafından seslendirilen Erzurum Türkülerinin bulunduğu CD’ler hem icraatlarını anlatıyor, hem de Erzurum türküleri ile vatandaşlara kültür hizmeti sunuyor. Halkın yoğun ilgi gösterdiği tanıtım CD’leri şehrin muhtelif semtlerinde halka dağıtılıyor. 25 bin adet basılan CD’de Başkan Küçükler, 5 yıllık görev süresince yaptığı hizmetleri CD ortamında halka anlatıyor.

“Dünya 2011’de Anadolu’nun zirvesinde buluşacak” diyen Başkan Küçükler, 2004 yılında göreve geldikten sonra geçen 5 yıllık süre içerisinde bir çok önemli projeye imza attıklarını söyledi. 2011 Üniversite Kış oyunlarına ev sahipliği yapmaya hazırlanan Erzurum’un artık bir dünya kenti olduğunu anlatan Başkan Küçükler, hazırladıkları CD’lerle hem hizmetlerini anlatma hem de Erzurum türküleri ile halka bir kültür hizmeti sunmak olduğunu dile getirdi.

Erzurum Türküleri CD’sinde Mehmet Çalmaşır’dan İbrahim Erkal’a; Erol Köker’den Elvan Elbaşı’na ve Aysun Gültekin’den Murat Yıldız’a kadar çok sayıda halk müziği sanatçısı Erzurum türkülerini seslendiriyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Mart 2009 Salı 14:47:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?