7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Tutuklama kararına itiraz

BAŞSAVCININ TUTUKLAMA KARARINA İTİRAZ EDİLDİ

Erzurum 2. Ağır ceza Mahkemesi'nde tutuklanan Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in avukatı Asım Kılıç, mahkeme heyetine tutuklama kararıyla ilgili olarak itiraz dilekçesi verdi.

Ankara Barosu avukatlarından Asım Kılıç, itiraz dilekçesini verdikten sonra Adliye binası önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Kılıç, "İtiraz dilekçemizi verdik. Henüz buraya HSYK'nin kararı tebliğ edilmemiş. Burada bir belirsizlik var. Mahkemenin itiraz dilekçemizi hassasiyetle dikkate alacağını umuyoruz. Olumlu bir karar çıkacağından umutluyuz. Bu bir kişiye yapılmış tutuklama değil, yargıya yapılmış bir kararıdır. Bugün dilekçemizin dikkate alınacağını düşünüyoruz. İşlemlerin hızlandırılması için çaba gösteriyoruz. Müvekkilim ile görüştüm. Sağlık durumu gayet iyi" dedi.

Kılıç, yetkisi alınan Savcı Osman Yanal ile koridorda görüştüğünü belirterek, "Şanal'ın tutuklama kararıyla ilgili belgeleri mahkeme huzurunda açılması talebiyle karşılaştık. Özel yetkileri alınmış bir savcının böyle bir talepte bulunmasını doğru bulmuyoruz. Bunun bir şekilde hukuka müdahale olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.

Kılıç, müvekkilinin bugün tahliye olacağı yönünde kanaatlerinin oldukça yüksek olduğunu belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2010 Çarşamba 17:10:00
Güncelleme :17 Şubat 2010 Çarşamba 18:34:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?