4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

'Tütünle mücadelemiz devam edecek'

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Türk halkının sigara yasağı uygulamasına dünyada en hızlı adapte olan toplumlardan birisi olduğunu belirterek, tütünle mücadelenin sadece bir kanun yapmakla bitmediğini, çalışmalarının önümüzdeki dönemlerde de artarak devam edeceğini söyledi.

Erzurum'un Şenkaya ve Olur ilçelerindeki devlet hastanelerinin açılışları nedeniyle 9 Şubat'ta yapılması gereken 'Dünya Sigarayı Bırakma Günü' etkinliklerini bir gün sonra gerçekleştiren Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurum Göğüs Hastalıkları Hastanesi konferans salonunda düzenlenen programa katıldı.

Dünya Sigarayı Bırakma Günü'nde konuşan Bakan Akdağ, tütünle mücadelenin sadece bir kanun yapmakla bitmediğini, çalışmalarının devam ettiğini bildirdi. Türk halkının sigara yasağı gibi uygulamalara dünyada en hızlı adapte olan topluluklardan birisi olduğunu belirten Bakan Akdağ, şunları söyledi:

"Kanunun üzerinden 9 ay gibi bir süre geçti ve biz şunu gördük; Türk halkı bu uygulamayı kısa sürede benimsedi. Bu, özetle çok medeni bir tutumdur. Şu sıralar 'Acaba bu işi geri döndürebilir miyiz', 'Erteleme yapabilir miyiz' gibi düşünen bazı lobi faaliyetleri var. Onlara bir çift sözüm var; çok kararlıyız. Toplum sigara yasağını tamamen kabullenmiş durumda. Dolayısıyla uygulamalar devam edecek. Toplumu kapalı mekanlarda sigara içmemeye teşvik ediyoruz. Hatta evlerimizde bile. Evde sigara kullanmayan eşimiz, çocuklarımız var. Bunun en kestirme yolu sigarayı bırakmaktır. Çocuklarınız sigara içtiğinizi görmesin. Eskiden gençler köşede bucakta içerdi. Şimdi siz aynısını yapın. Üzülerek ifade edeyim ki, Türkiye'de sağlık çalışanları arasında da sigara içme oranı yüksek. Ama bu oran gittikçe azalıyor. Bakın, bu aşı tuttu ve çok iyi gidiyoruz. Çocuklarımızın ve ülkemizin geleceğine bu sigara konusuna hassasiyet göstererek, destek veren herkese teşekkür ediyorum."

Bakan Akdağ konuşmasının ardından sigara yasağı konusunda hassasiyet gösteren Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), Hıfzısıhha Bölge Müdürlüğü, Sağlık ve Türk Telekom İl Müdürlüklerine birer plaket verdi.

Erzurum'daki incelemelerini tamamlayan Akdağ öğle saatlerinde uçakla Ankara'ya döndü.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2009 Salı 14:47:07
Güncelleme :10 Şubat 2009 Salı 15:07:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?