6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

TÜVTURK Erzurum'da

TÜVTURK, Erzurum’da da yeni araç muayene istasyonuyla hizmet vermeye başladı. Doğuş Grubu, Akfen ve TÜV SÜD ortaklığı ile kurulan TÜVTURK’ün uluslararası standartlarda araç muayene hizmeti veren istasyonlar zincirinin yeni halkası, Erzurum’da hizmete girdi. 

2008 yılı sonuna kadar Türkiye çapında 189’u sabit, 80’i gezici olmak üzere toplam 269 adet yeni araç muayene istasyonu açarak ülke çapında uluslararası standartlarda hizmet sunmayı hedefleyen TÜVTURK, Erzurum’daki Merkez İstasyon ile faaliyet göstermeye başladı. Erzurum Araç Muayene İstasyonu, “Erçimen Taşıt Muayene İstasyonları İşletim A.Ş.” tarafından işletilecek.

Türkiye genelinde ilk TÜVTURK araç muayene istasyonunun Elazığ’da açılmasının ardından sırasıyla Trabzon, Kırklareli, Tekirdağ, Gaziantep, Niğde, Denizli, Adana, Kırşehir, Kilis, Adıyaman, Karaman, Nevşehir, Sakarya, Yalova, İzmir, Siirt , Konya, Şanlıurfa, Osmaniye, Mersin, Aydın, Aksaray, Edirne, Uşak, Malatya, Diyarbakır, Sivas, Afyon, Manisa, Antalya, Hatay, Kars, Ardahan, Kırıkkale, Çankırı, Amasya ve Kayseri illerinde hizmet vermeye başladıklarını hatırlatan yetkililer, “Modern araç muayene istasyonları zincirinin yeni halkasını Erzurum’da hizmete açtık. Fren tertibatından direksiyon sistemine ve hatta süspansiyon sistemine kadar bir çok noktayı kontrol ediyoruz. Şase, motor, plaka ve görüntü kontrolünü daha ileriye taşıyoruz” açıklamasını yaptı.

TÜVTURK Araç Muayene İstasyonlarında Cumartesi günü de dahil olmak üzere haftanın 6 günü 08.30 ile 16.30 saatleri arasında araç kabulü gerçekleştirildiğini belirten yetkililer, Erzurum’daki sabit istasyona ek olarak bir adet gezici istasyonun da bulunduğunu ve günde en az 98 adet araca muayene hizmeti verileceğini de belirttiler. Erzurum gezici istasyonu Aşkale, Çat, Hınıs, Horasan, Ilıca, İspir, Karaçoban, Karayazı, Köprüköy, Narman, Oltu, Olur, Pasinler, Pazaryolu, Şenkaya, Tekman, Tortum ve Uzundere gibi çevre ilçelere hizmet götürecek.
Hedef Modern Araç Muayenesi ile Trafik ve Araç Güvenliğinin Arttırılması!
TÜVTURK’ün trafik ve araç güvenliğine katkı sağlamasının en önemli nokta olduğuna dikkat çeken yetkililer, “Türkiye’de trafikte seyreden sağlıklı araç sayısının az olmasının trafik kazalarına yol açtığını görüyoruz. TÜVTURK’ün uluslararası standartlarda araç muayenesi ile trafik ve araç güvenliğinin artmasını ve böylece kusurlu araçlardan dolayı oluşan trafik kazalarını minimize etmeyi hedefliyoruz” diyerek araç ve trafik güvenliğinin önemine dikkat çektiler.
İstasyonlar akreditasyon kuruluşları ve Ulaştırma Bakanlığı’nca sürekli denetlenecek
Türkiye’de bugüne kadar yapılmış özelleştirme operasyonları içinde devlet ile işbirliğinin en yoğun yaşandığı projenin araç muayene istasyonları projesi olduğu, TÜVTURK araç muayene istasyonlarının her birinin Ulaştırma Bakanlığı’ndan geçici işletme belgesi alarak faaliyetlerine başlayacağı ve bir yıl içerisinde yetkili kuruluş tarafından TS17020 standardına göre akredite edileceği özellikle vurgulandı.
Ulaştırma Bakanlığı denetimlerinin 20 yıl boyunca devam edeceği, akreditasyonların da belirli dönemlerde yenileneceği ifade edildi. Araç muayene ücretlerini eskiden olduğu gibi Maliye Bakanlığı belirleyecek, ancak araç muayene ücretleri muayene istasyonlarında tahsil edilecek.

iha
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2008 Pazartesi 17:00:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?