4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

TYB'den 2011 hazırlığı

Türkiye Yazarlar Birliği’nce Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla Erzurum’un 2011 öncesi tarihi ve kültürel tanıtımı için 7 ayrı kitap hazırlanacak.


Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenleyen Türkiye Yazarlar Birliği Kurucu Başkanı ve Onursal Başkanı Mehmet Doğan ve Genel Sekreter Ahmet Fidan, Yazarlar Birliği olarak hazırladıkları proje hakkında basın mensuplarına bilgi verdi.
Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şube Başkanı Rıdvan Canım, 2011 yılında Erzurum’da gerçekleştirilecek olan Üniversitelerarası Kış Oyunları öncesi, Yazarlar Birliği olarak da bir dizi hazırlık içerisinde olduklarını söyledi.
Türkiye Yazarlar Birliği kurucu başkanı ve Onursal Başkanı Mehmet Doğan, yaptığı açıklamada 2011 öncesi Erzurum(‘un kültürel ve tarihi tanıtımı için böyle bir proje hazırladıklarını ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtım Fonunca desteklendiğini anlatarak, “Erzurum’un kültürüyle ilgili 12 kitap hazırlanması için proje hazırladık. Ancak 7 kitap için onay çıktı. Bu kitapları hazırlayarak 8 ay içerisinde Erzurum Valiliğine teslim edeceğiz” dedi.


Proje ile Erzurum’un önemli bir ihtiyacının giderileceğini kaydeden Doğan, oyunlar kapsamında Erzurum’a gelecek insanlara bu kitapların hediye edileceğini söyledi.
Türkiye Yazarlar Birliği Genel Sekreteri Ahmet Fidan ise, proje kapsamında tarihi eserlerin albümü, Tarih yolunda Erzurum Dergisi, Alay Müftüsü Nusret Bey’in Tarihçei Erzurum, İbrahim Hakkı Konyalı’nın Belgelerle Erzurum Tarihi, Sümmani Divanı, Abdurrahman Şerif Beygu’nun Erzurum Tarihi, Rıdvan Canım’ın Erzurum Yazıları ve Ziyaaddin Fahri Fındıkoğlu’nun Erzurum Şairleri kitaplarının hazırlanacağını bildirdi. Fidan, her kitaptan 2 bin adet bastırılacağını belirterek, projenin 100 bin lira bedeli olduğunu ve 14 bin kitabın 8 ay içerisinde teslim edileceğini kaydetti

iha
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2009 Perşembe 16:15:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?