6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Ucuz kömür gelmeye başladı

Erzurum'da piyasa fiyatının altında satılacak olan 1. Kalite Sibirya Kömürleri, Valilik Kömür Tahsis ve Tevzi Bürosu Satış Deposu'na gelmeye başladı. 

Erzurum'da kömür maliyetlerinin düşürülmesi için Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Genel Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler sonucu varılan anlaşma gereği, piyasa fiyatının altında satılacak olan 1. Kalite Sibirya Kömürleri, Valilik Kömür Tahsis ve Tevzi Bürosu Satış Deposu'na gelmeye başladı. 

Asgari ücretli, işçi, memur, emekli, küçük esnaf gibi dar ve sabit gelirli vatandaşlara bayram müjdesi gibi gelen kömürlerin satışına 15 Aralık 2008 Pazartesi günü başlanacak. 

Geçtiğimiz aylarda kömürü daha ucuza vatandaşın istifadesine sunmak için TKİ Genel Müdürlüğü nezdinde girişimde bulunan Erzurum Valisi Sami Bulut'un bu girişimi sonuç vermiş ve kömürün tonunun 550 YTL'ye satılacağı açıklanmıştı.
Erzurum Valiliği'nce yapılan açıklamaya göre piyasada tonu yaklaşık 650-700 YTL'ye satılan ceviz büyüklüğündeki kömür, Valilik Kömür Tahsis ve Tevzi Bürosu'nda 550 YTL'ye satılacak. 

Açıklamada, "550 YTL, peşin, depo teslimi satılacak olan kömürlerden vatandaşlar ihtiyaçları kadar alabileceklerdir. Kömür almak isteyenler, Valilik Kömür Tevzi Bürosu'nun 242 59 44 numaralı telefonuna müracaat ederek talepte bulunabilecek ve bilgi alabileceklerdir. Ayrıca, Erzurum Valiliği Kömür Tahsis ve Tevzi Bürosu'nun Vakıflar Bankası Merkez Şubesi'ndeki 2028293 No'lu hesabına kömür bedelini yatırarak, aldıkları makbuzla Kömür Tevzi Bürosu'na giderek kömürlerini alabileceklerdir" denildi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2008 Cuma 17:15:03
Güncelleme :12 Aralık 2008 Cuma 17:44:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?