6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Umutları anayasa mahkemesinde

Aşkale ilçesine bağlı Kandilli Belde Belediye Başkanı Mehmet Ak, Anayasa Mahkemesi'nin AK Parti'nin kapatılmaması yönünde vermiş olduğu karardan dolayı Anayasa Mahkemesi üyelerine teşekkür ederek, kapatılmama onuruna belde sakinlerine yemek verdi.

Erzurum ve beldeden bir çok misafirin katıldığı yemekte konuşan Başkan Mehmet Ak, ”Verilen karar ülkemizin istikrarı ve geleceği açısından çok önemli bir karardır. Bu kararın alınmasından dolayı başta Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ve diğer üyelere Kandilli beldem adına teşekkür ediyorum. Adaletin bir kere daha tecelli etmesi ile birlikte adalete olan güven vatandaşlarımızın benliklerine ve yüreklerine işlenmiştir. Sayın Başbakanımızın dediği gibi artık 'durmak yok, yola devam' ederek Türkiye Cumhuriyeti devletin de yaşayan tüm vatandaşlarımıza hizmetkar olarak hizmet etmeliyiz." dedi.

Kandilli Belediye Başkanı Mehmet Ak, Anayasa Mahkemesine intikal eden beldelerin kapatılması hususundaki davanın da olumlu sonuçlanacağını ümit ettiklerini dile getirdi. Ak sözlerine şöyle devam etti:

“Göreve geldiğimiz ilk gün gibi hiçbir heyecan ve şevkimizi kırılmadan çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Her ne kadar Kandili Beldesi'nin nüfusu 2 binin altına düşmüş olsa da kapatılacak denilse de gönlümüzden geçen bu beldelerin kapatılmaması yönündedir. Zaten Anayasa Mahkememize intikal eden bir dava olan bu beldelerin kapatma hadisesi yine gönlümüz den geçen karar ile tecelli etmesinden yanayız. “

Yemekte Kandilli Beldesinde yapılan çalışmalar hakkında da bilgiler veren Belediye Başkanı Ak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Beldemiz ile Ilıca ilçesini bağlayan yol İl Özel İdaresi tarafından asfaltlanmaya başlandı. Bu çalışmada emeği olan Valiliğe, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine, İl Genel Meclis üyelerine, AK Parti Milletvekillerine teşekkür ediyorum. Bu çalışmayla sadece beldemizin ulaşım sorununu halletmiş olacağız. Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğü tarafından yapılan bir çalışmayla Kandilli Beldemizin su ve alt yapı çalışmaları ihaleye verilerek müteahhit firmaya yer tahsisi gerçekleştirmiştir. Böylece beldemizin alt yapı ve su sorunda en kısa sürede çözülmüş olacak. Ayrıca Kandilli içme suyu projesi, belediye bütçesinden herhangi bir harcama yapılmadan, Affet İşleri Genel Müdürlüğünden aldığımız 700 bin YTL‘lik ihale Erzurum Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğü tarafından yapılmış, yer teslimi yapılmış, on gün içinde alt yapı çalışmasına başlanacaktır. Kandilli içerisinde atılacak olan asfalt için belediyemiz tarafından parası Karayolları Bölge Müdürlüğüne yatırılmıştır. Beldemizde ana cadde üzerine yapılacak. Sonradan asfalt edileceği için ana yol üzerindeki su ve kanalizasyon yani alt yapı çalışmalarının da başlatılması için gerekli ihaleleri yaptık. Sonradan bu işle ilgili sıkıntı olmasın ve yol yeniden yapılmasın diye tek seferde alt yapıyla beraber, ana cadde yapılacaktır."

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2008 Pazartesi 21:44:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?