4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

UNIVERSIAD'da sorun yok

2011 UNİVERSIAD Genel Koordinatörü Yunus Akgül, Erzurum’da 2011 yılında yapılacak olan Üniversiteler arası Kış Oyunları (UNIVERSIAD) için hazırlıkların sürdüğünü ve bir gecikmenin söz konusu olmadığını söyledi.

UNIVERSIAD Hazırlık Düzenleme Kurulu (HDK) üyeleri bugün Erzurum Palandöken’de toplandı. Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne ait Kayak Eğitim Merkezi’nde düzenlenen toplantıda 2011 UNIVERSIAD Genel Koordinatörü Yunus Akgül, çalışmalar hakkında basın mensuplarına bilgi verdi. 2011 UNIVERSIAD'e hazırlık konusunda herhangi bir gecikmenin söz konusu olmadığını belirten Akgün, "Belki ihaleler daha önce öngörüldüğü gibi Eylül ve Ekim ayında yapılmış olsaydı, biraz daha öne geçmiş olacaktık. Ama buna rağmen şu anki planımıza göre yine tam zamanında yetişecek. Ankara'daki toplantının ardından Belgrad'ta FISU yönetimine bir sunum yaptık. Gayet memnun kaldılar, her şeyiyle dört dörtlük olduğunu söylediler. Yetkililerin hepsi ve icra komitesi çok beğendiler. Hazırlıklarda herhangi bir aksaklık yok. 18, 20 ve 24 Kasım'da da bazı ihaleler yapıldı. Diğer kayak tesisleri ve atlama kulelerin işlemleri devam ediyor. 2009 yılının Nisan ayında da tesislerin yapımı için firmalara yer teslimi yapılarak, çalışmalara başlanacak" diye konuştu.

Organizasyon anlamında FISU ile ciddi bir iletişim içinde olduklarını vurgulayan Akgül, para konusunda da sıkıntıları olmadığını belirtti. Ankara'da kurulan ofisin ardından Erzurum'da da Kızılay'dan Çat yolu üzerinde bulunan binanın Erzurum Bürosu için ofis olarak tahsis edildiğini kaydeden Akgül, tesisleşmede sorun olmadığını ve her şeyin yolunda gittiğini söyledi. Erzurum'daki çalışmaları İzmir'den edindikleri tecrübelerle devam ettirdiklerini belirten Akgül, "Şu an Erzurum'daki çalışmalar İzmir'de edindiğimiz tecrübeler sonrasında çıkarılan kanunla yürüyor. Herhangi bir sıkıntı yok. İhaleler konusunda bir sıkıntı yaşanırsa hükümet gereken tedbirleri alacaktır" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2009 Cuma 11:10:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?