4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

ÜNİVERSİADE 2011 değerlendirmesi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Erzurum Şubesi 2011 Üniversitelerarası Kış Oyunları (ÜNİVERSİADE 2011 Erzurum) çalışmaları ve yatırımlar ile ilgili Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar’ı kahvaltılı toplantıda konuk etti.

MÜSİAD Erzurum Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Güvenlinin başkanlığında yapılan toplantıya Yönetim Kurulu ve üyeler de katıldı.

MÜSİAD Erzurum Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Güvenli, ÜNİVERSİADE 2011’in Erzurum için güzel şeylerin başlangıcı olmasını arzu ettiklerini ifade ederek, “ÜNİVERSİADE 2011’le ilgili Erzurum’a büyük ve ciddi yaptırımlar yapılmakta. Bunlar Erzurum’a, dışarıdan akın akın insan çekecek, ekonomik katkı sağlayacak yatırımlar. MÜSİAD olarak bu çalışmalara her türlü katkıyı vermeye hazırız. Erzurum’un ve Erzurumlunun kazanacağı her türlü organizasyona elimizden gelen en yüksek katkıyı sağlam içim MÜSİAD Erzurum Şubesi olarak çalışmaktayız. Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar’ı, ÜNİVERSİADE 2011 Erzurum’la ilgili yapmış olduğu başarılı çalışmalar ve gösterdikleri üs düzey gayretten dolayı tebrik ediyor, teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu konuda Erzurum’da yaşayan herkes elini taşın altına koymalı, üzerine düşeni fazlası ile yerine getirmeli. MÜSİAD olara çalışmalarınızda daima yanınızdayız. Üzerimize düşeni de en iyi şekilde fazlası ile yapmaya hazırız” dedi.

ÜNİVERSİADE 2011’ den sonra da yapılan yatırımların turizme kazandırılması gerektiğine vurgu yapan Başkan Güvenli, uzun vadeli düşünülerek, çalışmaların ve yatırımların ona göre yapılması gerektiğini söyledi.

Dubai’ye gittiklerinde, 40 derece sıcaklıkta kayak yapıldığına şahit olduklarına dikkat çeken Güvenli, “Erzurum’da 365 gün 24 saat neden kayak yapılmasın? Bunun sağlanması için gerekli altyapı oluşturulmalı. 2011 Üniversitelerarası Kış Oyunları’na iki yazlık zamanımız kaldı. Erzurum gerekli olan kalıcı alt yapıya kavuşturulmalı. 2011’le ilgili altyapı ve diğer yatırımların içerisine Erzurumlu firmalar dahil edilmeli. Yatırımlar için gelen paraların en yüksek düzeyde Erzurum’da kalması için yoğun gayret sarf edilmeli. Erzurum ciddi ekonomik sıkıntı içerisinde. Erzurum’da, zaten ekonomi çok zayıf. Ufak bir ekonomik kriz rüzgarı bile Erzurum’u etkiliyor. Bu nedenle 2011’le ilgili Ankara’dan gelen yatırım paraları Erzurum’da kalmalı.” dedi.

2011 Üniversitelerarası Kış Oyunları ile ilgili Erzurum’a, dışarıdan akın akın insan çekecek ciddi ve büyük yatırımlar yapıldığına dikkat çeken Başkan Güvenli, “Ancak Erzurumlu bunların neler olduğunu bilmiyor. 2011’in Erzurum’a ve kendisine neler kazandıracağını, bunun için neler yapması gerektiğini bilmiyor. Bunun tanıtımı tam olarak yapılmadı. 2011 Tanıtım grubu oluşturulmalı. İş dünyası ve halk bilinçlendirilmeli” şeklinde konuştu.

MÜSİAD olarak daima çalışanın, hizmet edenin yanında olduklarını ifade eden Güvenli, “MÜSİAD Erzurum Şubesi olarak, 2011 Üniversitelerarası Kış Oyunları ile ilgili Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Sayın Fatih Çintimar’ı ve çalışmalarını destekliyoruz.” dedi.
Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar da, 2011 Üniversitelerarası Kış Oyunları çalışmaları ve yatırımlar ile ilgili ayrıntılı bilgiler vererek, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak bu organizasyonun üstesinden gelme diye herhangi bir sorunlarının olmadığını vurguladı. Yapılan çalışmaları ve yatırımları tek tek aktaran Çintimar, “2011’le ilgili olarak bizim yapacağımız büyük ihalelerin yüzde 98’i tamamlandı. Herhangi bir sorun yok. Bunların yapılma amacı, Erzurum’u dünya turizmine kazandırmak. İldeki var olan turizm potansiyelini tanıtmak, harekete geçirmek. Erzurum ekonomisine ciddi kaynak ve katkı sağlamak Biz Erzurum için kalıcı işler yapma gayretindeyiz. 2011’le ilgili yapılan her şey sabit ve kalıcı olacaktır. Hiçbir sistem sökülmeyecek, çadırları bile sökülmemesi için portatif bina olarak yapıyoruz. Erzurum’a 2011 bahanesi ile başka önemli ve büyük yatırımlarda kazandırıyoruz. Bu yatırımlar için harcanan paraların en üst düzeyde Erzurum’da kalması için çalışıyoruz. Gençlik ve Spor İl Müdürü olarak, sporun Erzurum’a getirisinin ne kadar büyük olacağını çok iyi biliyorum.” dedi.

Dünya turizminin yüzde 32’sinin spor turizmi olduğuna dikkat çeken Çintimar, Türkiye’nin bunun binde birini bile alamadığını belirtti. Spor turizminden Erzurum’un ciddi pay elde edecek kapasiteyi yakalaması için çalıştıklarını ifaden eden İl Müdürü Fatih Çintimar, “Dünya turizmindeki yüzde 32’lik spor turizminden bizim pay almamız lazım. Bu spor turizminden Erzurum’un ciddi pay elde edebilmesi için biz yoğun gayret harcamaktayız. Ama sadece bizim gayretimiz yeterli değil, esnafımızın, tüccarımızın ve diğer halkımızın da yoğun gayret harcaması gerekiyor. ÜNİVERSİADE’dan sonra bunların devem etmesi, bu ilin halkının ve yöneticilerinin bu işe bakışı ile ilgili. Hem yöneticiler, hem Erzurum halkı bu işi sahiplenmeli, benimsemeli. Erzurumlu Erzurum’u tanımıyor, bilmiyor. Bizim ilk önce Erzurum’daki herkese Erzurum’u tanıtmamız lazım.”dedi.

Erzurum’a gelecek turistler ve sporcular için para harcadıklarını söyleyen Çintimar, “Onlarda gelince Erzurum’da para harcayacaklar, Erzurum’a para bırakacaklar. Ama Erzurum’da yaşayan herkeste gelecek turist ve sporcuların Erzurum’a para bırakması için üzerine düşen çalışmayı yapmalı. Erzurum’un kendi değerlerinin ciddi şekilde üretimini ve pazarlamasını yapamıyoruz. En barizi, Oltu taşı gibi elimizde bulunan bir cevheri değerlendiremiyoruz. Güvenerek alabileceğimiz, kaliteli Oltu taşı hediyelik ürün üreten ve satan esnaf ve sanatkârımız maalesef yok denecek kadar az. Oltu taşı tesbih ve hediyelik eşya satıcılarının güvenilirlik imajı sarsılmış durumda. Kendi değerlerimizi ciddiyetle üretemiyoruz, pazarlayamıyoruz, tanıtamıyoruz. Gelecek bütün insanlara ayrı ayrı hitap edebilecek hediyelik ve diğer ürünlerimizin olması lazım. Turist kendiliğinden gelmez, karşılığını almadan da para bırakmaz” şeklinde konuştu.

Samimi bir havada geçen toplantıda sorulan soru üzerine, 2011 Üniversitelerarası Kış Oyunları’nın sonuna kadar görevinin başında kalmayı arzu ettiğini ifade eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Çintimar, “2011’in sonuna kadar görevimim başındayım. 2011 projesi benim şahsi projemdir. En iyi şekilde gerçekleşmesi için elimde gelenin en üst gayretini göstermekteyim. Erzurum’un bu işten en üst faydayı sağlaması için çalışıyorum. Erzurum’a hizmet benim için onurdur. Şahsım olarak 2011’i organize etmeyi her şeyden çok istemekteyim. Nasipten ötesi yoktur. Mevla ne dilemişse o olur” diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2009 Çarşamba 14:36:56
Güncelleme :22 Nisan 2009 Çarşamba 14:48:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?