4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Universiade ateşi Erzurum'da

UNİVERSİADE ATEŞİ ERZURUM'DA

27 Ocak'ta başlayacak 25'inci Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nın meşalesini ateşleyecek 'Universiade Ateşi', Erzurum'da, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak tarafından karşılandı.

İstanbul Taksim Meydanı'ndan 41 gün önce başlayan başlayan meşale koşusu, İzmir, Antalya, Gaziantep, Ankara ve Trabzon'un ardından bugün Erzurum'da düzenlenecek program ve etkinliklerle son buldu. Kış Oyunları için inşa edilen 3 bin kişi kapasiteli Buz Hokeyi salonu önünden başlayan koşuda meşaleyi, FİSU Kış Oyunları Direktörü Milan Augustin'in yarı sıra milli sporcular taşıdı. Yaklaşık 2 kilometrelik koşu sırasında Avea'nın sponsorluğunu yaptığı bir motorlu yamaç paraşütünün de havadan eşlik ettiği

sporcular, meşaleyi Havuzbaşı'ndaki Atatürk Heykeli önüne getirdi. Meşale burada, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Vali Sebahattin Bulut, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar ve 2011 Genel Kooridanatörü Bekir Kormaz'a devredildi. Protokol ve sporcuların birlikte taşıdığı meşale Çifte Minareli Medrese önünde hazırlanan özel platforma yerleştirildi.

GRİPİN VE PİİZ KONSER VERECEK

Öte yandan, meşale koşusunun Erzurum ayağı, 2011 Genel Koordinatörlüğü'nce düzenlenecek çeşitli aktivitelerle renklenecek. Meşale koşusunun resmi sponsoru Avea, Çifte Minareli Medrese önünde açılacak stantla Erzurumlulara çeşitli hediyeler dağıtacak. Buradaki etkinliklerin ardından İstasyon Meydanı'nda kurulan konser alanında ünlü rock grupları Piiz ve Gripin birer konser verecek. Akşam saat 17.30'da başlayacak ve yaklaşık 4 saat sürecek konserlere vatandaşlar ücretsiz olarak katılabilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2011 Salı 15:31:03
Güncelleme :18 Ocak 2011 Salı 15:40:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?