4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

UNIVERSIADE esnafa yaramadı

ERZURUM HALKI 2011 UNIVERSIADE OYUNLARINI YORUMLADI

Erzurum'da düzenlenen 25. Dünya Üniversiteler arası Kış Oyunları'nın (UNIVERSIADE) değerlendirmesini yapan vatandaşlar, oyunların kente çok şey kazandırdığını ancak umulan kadar bereketin esnafa yansımadığını belirttiler.

Bugün 7. günü gerçekleşen 25. Dünya Üniversiteler arası Kış Oyunlarını Erzurum halkı değerlendirdi. 58 ülkeden 3 bin'e yakın sporcunun çeşitli spor dallarında mücadele ettiği oyunları değerlendiren esnaf Ali Bayram, "Bu oyunlar için bizde esnaf olarak çok hazırlık yaptık. Bizlerde umuyorduk ki oyunların bereketi bize de yansır. Ancak bugün 7. gününde şu bir gerçek ki bereket bize çok uğramadı. Daha çok marka olmuş cağ kebabı, Oltu taşı satışı yapan esnaf olimpiyatlardan para kazandı. Bizler normal şartlarda Atatürk Üniversitesi tatile girmeden önce daha çok kazanıyorduk" diye dert yakındı.

Tanıtım açısından organizasyonun çok faydalı olduğunu kaydeden Gamze Arslan, "Kış oyunları Erzurum'un kalkınması adına güzel bir organizasyon. Ancak görülen gerçeklerde var ki ilimizde altyapı ve benzeri sorunlar var. Bu yüzden vatandaş çok da memnun olmadı. Oyunların düzenleneceği yerlere gitmek vatandaş için kabus oldu. Trafik kilitleniyor ve benzeri sorunlar yaşanıyor. Diğer yandan ise kış oyunları sayesinde ilimiz Türkiye ve dünya gündeminde" diye konuştu.

Murat Tüysüz de, "Kış oyunları ilimiz ve Türkiye için reklam tanıtım açısından çok faydalı oldu. Bu yüzden Başbakanımıza teşekkür ediyoruz. Şehir canlandı, hareketlendi" dedi.

Oyunlarla birlikte şehre bereket geldiğini savunan Sebahattin Kuru ise, "Televizyondan da izliyoruz bu oyunları. Çok güzel. Görmediğimiz yarışlar düzenleniyor. Çok güzel oldu şehrimize bereket canlılık geldi" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2011 Çarşamba 13:30:03
Güncelleme :2 Şubat 2011 Çarşamba 16:18:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?