4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Unıversiade heyecanı başladı

UNIVERSİADE HEYECANI BAŞLADI

25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunlarına katılacak ülke delegasyonları, Erzurum 2011 Kış Oyunları organizasyon komitesiyle bir araya geldi.

25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'na ev sahipliği yapacak Erzurum'da Birinci Delegasyon Başkanları (HOD) Toplantısı yapıldı. Oyunlarda yer alacak 58 ülkeden 22'sinin delegasyon başkanının katıldığı toplantıda, oyulanlarla ilgili durum değerlendirmesi yapıldı.

KORKMAZ: KOMİTE İÇİN UNIVERSIADE BAŞLADI

25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'na üç gün kala yapılan Universiade Birinci Delegasyon Başkanları toplantısına FISU Başkanı George Cillian, FISU Yönetim Kurulu Üyesi ve Denetleme Komitesi Başkanı Kairis Ulp, FISU Yönetim Kurulu üyeleri, FISU Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Kemal Tamer, 2011 Koordinatörü Bekir Korkmaz ile oyunlara katılacak ülke milli takımlarından 22'sinin delegasyon başkanları katıldı. Oyunlara kısa bir süre kala tüm arkadaşlarını görmekten mutlu olduğunu belirten FISU Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Kemal Tamer, "Ben ev sahibi sizler misafirsiniz. İlerleyen zamanla birlikte dostluklar da ilerliyor" dedi. Büyük bir organizasyon yapmanın heyecanını taşıdıklarını belirten 2011 Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz, şu an organizasyon komitesi bakımından Universiade'ın başladığını söyledi.

AKREDİTASYONDA ÖNCELİK SPORCULARIN

Tüm komite başkanlarının sahada çalıştıklarını ifade eden 2011 Genel Koordinatörü Korkmaz, olayın temel noktası olan 27 Ocak'taki açılış töreni için var güçleriyle çalıştıklarını kaydetti. Korkmaz, "Akreditasyon sürecindeki ilk öncelik sporcuların Oyunlar Köyü'ne bir an önce yerleşmesini sağlamak. Sporcunun, oyunlar köyüne yerleşip dinlenmesini sağlamak için tüm ekipler çalışıyor. Ayrıca oyunlar sırasında 40 ambulans ile 2 helikopter ambulans 24 saat hazır olacak. Medikal anlamda tüm tedbirler alındı" diye konuştu.

UNIVERSİADE HEYECANI BAŞLADI
UNIVERSİADE HEYECANI BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2011 Salı 17:05:05
Güncelleme :26 Ocak 2011 Çarşamba 09:47:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?