8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Universiade komisyonu Erzurum'da

Uluslararası Üniversite Sporları Federasyonu (FİSU) komisyon üyeleri, 2011 Dünya Üniversite Kış Oyunları'na (UNİVERSİADE) talip olan Erzurum'da devlet başkanları gibi karşılandı. 

Erzurum Havaalanı'nda uçaktan inişlerinde çiçeklerle karşılanan FİSU komisyon üyeleri, daha sonra bar ekibinin gösterisini izledi. 

2011 yılında yapılacak Dünya Üniversite Kış Oyunları'na talip olan Erzurum Palandöken Kayak Merkezi'nde incelemelerde bulunacak. FİSU Genel Sekreteri Roch Campana ve komisyon üyeleri Roberto Outeirino, Picter Tilstra, Kairis Ulp ve FİSU Direktörleri'nden Kemal Tamer'i Erzurum Havaalanı'nda Vali Celalettin Güvenç, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve sporcular karşıladı. FİSU komisyon üyeleri, karşılama töreninin ardından Erzurum Havaalanı terminal binasında incelemelerde bulundu. 

Güzel ve renkli karşılamadan dolayı büyük bir memnuniyet duyduklarını söyleyen FİSU Genel Sekreteri Roch Campana, Erzurum'un FİSU ailesinde çok tanınan ve bilinen bir kent olmadığını belirterek, ümidinin Erzurum'un FİSU ailesine katılarak tüm dünyada adından söz ettiren bir kent olması olduğunu söyledi. 

FİSU heyeti yarın Erzurum Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü'nü ziyaret edecek. Heyet, 17 Kasım Cuma günü Palandöken Kayak Merkezi ve oyunlar için hazırlanan atlama kulesi, buz hokeyi salonunun yapılacağı yerleri gezecek.
FİSU heyetini en iyi şekilde ağırlamak isteyen Erzurum Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve kamu kuruluşları tüm imkanlarını heyet için seferber etti. Bu arada Vali Celalettin Güvenç'in, makam otosunun bir tarafına Türk bayrağı diğer tarafına FİSU flaması astırması dikkat çekti. 

















İHA
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2006 Çarşamba 18:35:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?