4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Universiade'da ikinci kaza!

25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları Alp Disiplini'nde Süper G kategorisinde yarışan Türk Sporcu İstem Tunca, finişi geçtikten sonra düşerek, yaralandı.

Konaklı Kayak Merkezi'nde Alp Disiplini Süper G kategorisinde yarışan ve 59. sırada start alan Milli Sporcu İstem Tunca, 1.25,21'lik derecesiyle yarışı tamamladıktan sonra kötü bir şekilde düşerek, bariyerlere çarptı.

Yüzünde yaralanmanın olduğu görülen İstem Tunca'ya ilk müdahale sağlık görevlileri tarafından yapıldı ardından ambulansla Erzurum Bölge Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Tunca'nın tedavisi sırasında yarışlara kısa süre ara verildi.

Öte yandan, yarış sırasında hafif yaralanan Yeni Zelandalı sporcu Monique Oosterbaan da yarışı tamamlayamadı. Parkurun üst kısmında düşüp yaralanan Oosterban'ın durumunun iyi olduğu bildirildi.

İstem Tunca'nın durumu iyi 

Dünya Üniversiteler Kış Oyunları Alp Disiplini'nde Süper G kategorisinde yarışan ve finişi geçtikten sonra düşerek yaralanan Türk sporcu İstem Tunca'nın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde (BEAH) 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için hazırlanan özel servisin klinik şefi Doç. Dr. Fikret Ergüngör, servislerine gelen Türk sporcu Tunca'nın sağlık durumunun iyi olduğu söyledi.

Yarış sırasında takla attığı için yüzünde çiziklerin olduğunu bildiren Ergüngör, “Takla attığı esnada, travma sırasında şuura kapanmamış. Genel vücut travması yok. Sağ baldırında ağrı varmış. Sanırım doku zedelenmesi var. Ortopedi servisi karar verecek. Boynunda hafif düzleşme olduğu için de MR'ye yönlendirdim” dedi.

Sporcunun ciddi bir sağlık sorunun bulunmadığını vurgulayan Ergüngör, sporcunun ilk sorusunun '31'inde yarışma var, ben katılabilecek miyim?' olduğunu ifade etti.

Doç. Dr. Ergüngör, “Bence bir mahsuru yok, yarışmaya katılabilir diye düşünüyorum. Tabii MR sonuçlarını gördükten sonra karar vereceğiz ortopedi de baktıktan sonra karar verilecek” diye konuştu.

AA
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2011 Cumartesi 18:33:57
Güncelleme :29 Ocak 2011 Cumartesi 18:34:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?