6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Üniversite Kitabevi söyleşileri

Kadın Derneği’nin davetlisi olarak Erzurum'a gelen Ankara İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Hidayet Şefkatli Tuksal ile Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Ayşe Gül Altınay Üniversite Kitabevi’nde düzenlenen söyleşiye katıldı. Söyleşide feminizm, şiddet ve birlikte yaşamayı konusu konuşuldu.


Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Ayşe Gül Altınay, genelde insanların, özelde ise kadınların maruz kaldıkları şiddetin farklı yansımaları üzerinde durdu. İnsanı benliğinden uzaklaştıran şiddet ve ayrımcılığın eğitimli insanlar arasında da rastlanan acı bir olay olduğunu belirten Altınay; “Cinsler ve farklı inanç ve düşüncelere sahip olan insanlar arasında var olan ayırımları azaltmaya çalışmalı, herkesin hak ettiği gibi yaşamasını sağlamaya ve ayırımcılığa son vermek gerekir.” dedi.


Hidayet Şefkatli Tuksal da , Rumeli göçmen bir aileden geldiğini, Rumelilerde var olan yakın akrabalar arasındaki kadın erkek ilişkilerindeki rahat yaklaşımın kendisinin diğer insan ilişkilerinde de daha rahat olmasında etkili olduğunu belirtti.
Tuksal; katı bir feminist olmadığını bilakis dindarlığının feminist yönünü frenlediğini belirterek, Türkiye'de kadının her kesimde hak ettiği bir yere sahip olmadığını, bir kangrene dönüşen başörtüsü yasağının da konuşulmadan gündemde yokmuş gibi davranılarak çözülemeyeceğini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2008 Cumartesi 14:30:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?