6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Üniversite Kitabevi'nde sohbet

Atatürk Üniversitesi Mezunları buluşması için Erzurum'a gelen Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Raşit Küçük,İslam'ın bir sevgi medeniyeti olduğunu ifade etti.


Atatürk Üniversitesi mezunları buşalması için Erzurum'a gelen mezunlar, Üniversite Kitabevi'nde düzenlenen sohbette biraraya geldi.


Mahmut Balcı' n yönettiği söyleşide bir konuşma yapan Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Raşit Küçük "Kültürü Sevgi Dönüştürmek" konusunu ele aldı.


Prof.Dr.Küçük, konuşmasında şunları söyledi:"Bir insana karşı bir haksızlık yapılıyorsa, kim olursa olsun bu haksızlıktan biz sorumluyuz. İslam medeniyeti içerisinde görüş farklılığına yer yok tezi, geçerli bir tez değildir. İslam'da her türlü görüş ve fıkhi farklılıklara, içtihatlara yer vardır. Kültürümüzde varolan ihtilaflar kınanmaz. Türkiye'deki ırka, renge, dile,düşünceye karşı tavır alma son yılların hastalığıdır ve İslami değildir. İslam farklı görüş ve yaşayışları bir arada toplar ve bu bir sevgi medeniyetidir. Türkiye medeniyetimize yöneldikçe daha güzel günlere kavuşacaktır. Gerçek bilgiye dayanmayan amiyane bilgi işe yaramaz. Doğru bilgiyi dünyaya yansıtabilirsek dünyada barışı sağlayacak yegane sistemin İslam olduğunu görülecektir. Avrupalılar öğrenmek için okuyorlar, Müslümanlar ise okumayı öğreniyorlar."


Sohbete katılan milletvekili Saadettin Aydın ise:"Her düşünce ve ırktan insanımızı barış içerisinde yaşatmaya özen göstermeliyiz. Önce okumalıyız,okuduklarımıza iman etmeliyiz,iman ettikten sonra güzel ve faydalı davranışlara dönüştürmeliyiz sonra da insanlar anlatmalıyız. Kültürel birikimimizi hayatın inşasına yarayacak şekilde geliştirmeliyiz. Türkiye'de son yıllarda yaşanan sorunların temelinde özgürleşme ve demokratikleşme sorunu yatmakta. Bize düşen bir arada yaşamanın şartlarını zorlamak, sivilleşme ve özgürleşmeyi her zaman için istemektir."dedi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2008 Pazar 18:30:13
Güncelleme :6 Temmuz 2008 Pazar 18:37:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?