4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Üniversite-Sanayi işbirliği

Atatürk Üniversitesi ile Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE) arasında Üniversite-Sanayi işbirliği anlaşması imzalandı. 

Atatürk Üniversitesi Kültür Sitesi Mavi Salon'da gerçekleştirilen 'Üniversite-Sanayi İşbirliği, Yeni Ufuklara' konulu panele, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, MKE Genel Başkanı Emekli Tümgeneral Ünal Önsipahioğlu, Makine Kimya Endüstrisi Kurumu AR-GE ve Teknoloji Daire Başkanı Dr. Onur Çokgör, Rektör Yardımcıları, dekanlar, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Panelde, üniversite ile sanayi işbirliği tartışıldı. 

Panelin açılış bölümünde konuşan MKE Genel Başkanı Ünal Önsipahioğlu, sanayide kaliteli ürünler üreterek dışa açılabilmek için öncelikle üniversiteler ile işbirliği yapılarak yeni vizyonlar oluşturulması gerektiğini söyledi. İhracata çok önem verdiklerini söyleyen Önsipahioğlu, "Biz TÜBİTAK ile işbirliği yapıyoruz. Sentez projeleri Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından destekleniyor. Türkiye'de büyük üniversitelerle daha önce işbirliğini başlattık. Bugün de Atatürk Üniversitesi ile işbirliği yapmak için buradayız" dedi. 

Bilgiye sahip olmanın ve bunu sanayi teknolojisine dökebilmenin çok önemli olduğunu kaydeden Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ise bilim ve teknolojinin birlikte ele alınması gerektiğini ve üniversite-sanayi işbirliğinde, üniversitenin ve sanayinin bütün imkanlarını birleştirerek bir sistem dahilinde yeni çalışmaların yapılması gerektiğini açıkladı. 

Üniversite-sanayi işbirliğinin hedefleri, çalışma alanları hakkında bilgi veren MKE AR-GE ve Teknoloji Daire Başkanı Dr. Onur Çokgör, "Yeni teknolojilerin üretilebilmesi için sanayi bunun altından tek başına kalkamaz. Onun için üniversite sanayi işbirliği yapıyoruz. Üniversitenin teorik bilgilerinden yararlanarak sanayide pratiğe döküyoruz. Yurtdışına açılabilmek için de, dışarıdan teknoloji almak yerine, bilgiyi ve teknolojiyi kendimiz üreteceğiz ve yurtdışına ihraç edeceğiz" diye konuştu.
Çokgör, üniversite ile sanayi arasında bir köprü oluşturarak karşılıklı bilgilenme ve etkilenmenin olması gerektiğini de vurguladı. 

Panelin sonunda Atatürk Üniversitesi Rektörü Koçak ile MKE Genel Başkanı Önsipahioğlu, üniversite-sanayi işbirliği esaslarına ilişkin çerçeve ve gizlilik anlaşması imzaladı.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2009 Perşembe 19:26:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?