6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Üniversitede değişim durmadı

Atatürk Üniversitesi’nde yönetimde yaşanan değişim devam ediyor. Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak, ikinci rektör yardımcısı olarak seçimlerde yarıştığı Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Sebahattin Tüzemen'i belirledi.


Eski rektör Prof.Dr. Yaşar Sütbeyaz’dan görevi devraldıktan sonra üniversite yönetiminde yeni bir oluşuma giden Rektör Prof.Dr. Hikmet Koçak, ilk olarak İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof.Dr. Fahrettin Korkmaz’ı rektör yardımcılığına, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Doç.Dr. Üstün Özen’i de genel sekreterlik görevine atamıştı. Koçak, ikinci rektör yardımcısı olarak rektörlük seçimlerinde rakibi olan Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü öğretim üyesi Prof.Dr. Sebahattin Tüzemen’i atadı. Tüzemen, rektörlük seçimlerinde aday olmuş 93 öğretim üyesinin oyunu almıştı.


GÖREVE BAŞLADI
Rektör yardımcılığına atanan Prof.Dr. Sebahattin Tüzemen, bugün göreve başladı. Tüzemen, rektörlük seçimleri döneminde verdiği sözlerin aynen geçerli olduğunu belirterek, “Rektörümüz Prof.Dr. Hikmet Koçak’la birlikte çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”dedi.


Ağustos ayı başında rektör yardımcılığı görevine başlayan Prof. Dr. Fahrettin Korkmaz ise, “ilk amacımız eşitliği sağlamak. Bütün çalışmalarımızda eşitliği ön planda tutacağız. Üniversitemizin içinde bulunduğu konumu çok daha ilerilere işbirliği içinde taşıyacağız.”diye konuştu.

HASTANE BAŞHEKİMİ DEĞİŞTİ

Rektör Prof.Dr. Hikmet Koçak, rektör yardımcılığıyla beraber hastane ve bazı okullarda da yönetim değişikliğine gitti. Prof. Dr. Hikmet Koçak, Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. İlhan Yıldırgan'ı Aziziye ve Yakutiye Araştırma Hastaneleri Başhekimliği'ne, Yakutiye Araştırma Hastanesi Fizik Tedavi Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Mahir Uğur'u Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Müdürlüğü'ne, Doç. Dr. Ertan Yıldırım'ı İspir Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü'ne, Doç. Dr. Ahmet Erdoğan'ı Hınıs Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü'ne, Prof. Dr. Orhan Erdoğan'ı ise Biyoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü'ne, İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü okutmanı Talat Geyik'i basın danışmanlığına atadı.

ATAMALAR DEVAM EDECEK
Bu arada rektörlük devir teslim sonrası yeni yönetimin önünü açmak amacıyla görevlerinden istifa eden, dekan ve müdürlerin yerlerine atamaların önümüzdeki günlerde de devam edeceği öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2008 Salı 17:55:33
Güncelleme :26 Ağustos 2008 Salı 17:59:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?