4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Üniversitede resim sergisi

Atatürk Üniversitesi Sanat Etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen ”Sintesi” adlı “Türk İtalyan Resim Sergisi” sanatseverlerle buluştu.

Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi Sanat Galerisi’nde açılan sergiye, Fuat Acaroğlu, Alba Amoruso, Arkhe Grup, Dino Cucinelli, Gürbüz Doğan Ekşioğlu, Saim Erken, Massimo Franchi, Pasguale “Nero” Galente, Devabil Kara, Fevzi Karakoç, Laura Migotto, Claudio Orlandi, Paolo Profauzir ve Murat Tolga resimleriyle katılıyor. Serginin Küratörleri ise, Angeelo Andruolo, Giorgio Bertozz ve Ferdan Yusufi. Serginin açılışını yapan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Atatürk Üniversitesi Sanat Etkinlikleri kapsamında organize edilen “Sintesi” adlı resim sergisinin, bu yıl gerçekleştirilen üçüncü uluslar arası katılımlı sergi olduğunu hatırlatarak, “İki Akdeniz ülkesi olmamıza rağmen iki farklı kültüre mensup sanatçıların aynı bakış açısından yola çıkıp bir araya geldiği Sintesi sergisindeki yapıtları seyrederken sanatın farklı ve kendine has o evrensel diliyle bir kere daha buluşmanın mutluluğunu yaşadım, bu mutluluğu bizlere yaşatan herkese teşekkür ediyorum,” dedi.

Atatürk Üniversitesi Sanat Etkinlikleri Proje Sorumlusu Doç. Dr. Mehmet Kavukçu da, farklı dallardaki sanat çalışmalarıyla Atatürk Üniversiteli ve Erzurumlu sanatseverleri buluşturmaya devam edeceklerini ifade etti.
Sintesi sergisi 13 Nisan Pazartesi akşamına kadar sanatseverler tarafından izlenebilecek.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2009 Çarşamba 09:59:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?