4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Üniversiteden tanıtım atağı

Atatürk Üniversitesi Halkla İlişkiler Müşaviri Yrd. Doç. Dr. Nesrin Feyzioğlu, Türkiye’nin en büyük üniversitelerinden biri olan Atatürk Üniversitesi’nin daha fazla öğrenciyle buluşması için üniversitenin tanıtımı çalışmalarına ağırlık verdiklerini söyledi.


Bu yıl ilk kez Erzurum’da Cumhuriyet Caddesinde ÖSS sınavına katılan öğrenciler ve ailelerine yönelik olarak açtıkları tanıtım standının öğrencilerin ve velilerinin büyük ilgisini çektiğini vurgulayan Feyzioğlu, öğrencilere, Atatürk Üniversitesi’ni tanıtan yazılı ve görsel malzeme dağıttıklarını ve sorularını cevaplandırdıklarını ifade etti.


52 yılı geride bırakan Atatürk Üniversitesi’nin Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden birisi olduğunu hatırlatan Feyzioğlu, Atatürk Üniversitesi’ni ve sahip olduğu gelişmiş imkânları Türkiye genelinde etkinliklere katılarak açtıkları stantlarla öğrencilere tanıtmaya çalıştıklarını bildirdi.


Feyzioğlu şunları söyledi; “Şu anda Atatürk Üniversitesi’nin 33 bin 544 öğrencisi bulunuyor. 2 bin 500 civarında akademisyen ve öğretim görevlisi Atatürk Üniversitesi’nde görev yapıyor. Fiziki ve teknik özellikleri bakımından çok gelişmiş bir üniversiteye sahibiz. Bünyesinde 16 Fakülte, 6 Enstitü, 5 Yüksekokul, 8 Meslek Yüksek Okulu ve 15 Araştırma Merkezi bulunuyor. Atatürk Üniversitesi yeni açılan fakülte ve yüksek okulları ile yeni bölümlerine alacağı öğrencilerle mevcudunu kısa sürede 40 bin öğrenciye çıkaracak.”


Atatürk Üniversitesi’nin yabancı öğrenciler tarafından da tercih edilen bir üniversite olduğunu vurgulayan Feyzioğlu, şu anda yüzden fazla yabancı öğrencinin Atatürk Üniversitesi’nde eğitim gördüğünü bu sayının da artacağını kaydetti.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2009 Çarşamba 09:10:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?