6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Üniversiteli kitap kampanyası başlattı

Erzurum Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisi Mübarek Yüceel köyündeki okula kütüphane kurulması için kampanya başlattı.

Diyarbakır Silvan ilçesinin Beşpınar köyüne yeni yapılan ve 2007-2008 yılında eğitim- öğretime başlatılan okula kütüphane yapılması için Atatürk Üniversitesi’nde kampanya başlatan Mübarek Yüceel, herkesi kampanyaya katılmaya çağırdı.
Yüceel,“Zor şartlarda okudum ve kütüphanesiz bir okulda zor şartlar altında nasıl okunduğunu çok iyi bilirim.Bunun için okula kütüphane yapılması için “Bir Kardelen Ayşe Daha” kampanyasını üniversitede başlattım.” dedi.

Yüceel;“Beypınar İlköğretim Okulu 8 yıllık taşımalı eğitim merkezi olup, bünyesinde anasınıfı ve köy bayanlarına yönelik dikiş, nakış kursu bulundurmaktadır. Okul daha bir dönemdir faaliyette olmasına rağmen kütüphanesi yok. Okul müdürü ve öğretmenler “Bir Kardelen Ayşe Daha” kampanyası başlattılar. Bende bu köyde oturmam ve üniversite öğrencisi olmam münasebetiyle okul müdürü benden yardım istedi.Ben de Atatürk Üniversitesi’nde bu kampanyayı başlattım. Bütün vatandaşlarımızdan yardımda bulunmalarını istiyorum. Yardımlarınız kitap, dergi, oyuncak, kırtasiye malzemeleri vb. olabilir.” şeklinde konuştu.

Kampanyaya katılmak isteyenlerin 0545-6026948 telefona başvurmaları istendi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Mart 2008 Cuma 11:05:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?